Български автори с трибют към Стивън Кинг

08.12.2014

 

10841917_799309106774968_517188542784382879_o

Коледен хорър от български автори ни е приготвило българското списание „Дракус“. Около празниците, се очаква да излезне сборник от български, чието творчество е било вдъхновено от краля на ужаса – Стивън Кинг.

Списание „Дракус“ е единствената в момента печатна медия, която се занимава с фантастика. Целта на списанието е да подкрепи българските автори и да представи качествени текстове пред четящата публика, за да я убеди, че имаме добри родни творци.

За предстоящият сборник, съставителят Явор Цанев казва:

„Когато през 2012-та подготвяхме първия брой на списание „Дракус“ почина Рей Бредбъри. Веднага реших, че трябва да направим конкурс в негова чест, защото съм сигурен, че в определени моменти е вдъхновил много от пишещите по света. Не го направихме, за да не се приеме това като евтин рекламен трик на едно ново издание. Затова последователно обявихме първоначално предвидените конкурси за фантастичен, криминален, фентъзи и разказ на ужаса.“

Запазвайки идеята да се направи конкурс за разказ, вдъхновен от Бредбъри, авторите решават, че ще е интересно да започнат  с друг силно въздействащ автор. Така се стигн до конкурса ВДЪХНОВЕНИ ОТ КРАЛЯ – за разказ от български автор, вдъхновен от Стивън Кинг, в обем до 6666 думи.

„За да избегнем налагане на наш вкус и неизбежната субективност при оценяването, освен екипа на „Дракус“ (Кети Илиева, Явор Цанев) поканихме в журито  Адриан Лазаровски, Бранимир Събев и Сибин Майналовски

Съставителите споделят още, че са  получили над100 разказа на пощата на „Дракус“, като отличените са 25. Сборника се очаква да направи своята премиера по Коледа.

Обемът е 466 стр., а коричната цена е 19.99 лв.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаШведското чудо Фредрик Бакман се завръща с нова коледна история24.12.2017

Още от Под Моста

Момчил РусевМузиката като отдушник: Twenty One Pilots и пътят им към успехаМузика