Екранизацията на „Ад“ от Дан Браун на големия екран през 2016 г.

20.02.2015

174316_bЗа почитателите на съвременния трилър новината за екранизацията на последния роман на Дан Браун „Ад“ е повече от добра. Снимките на филма започват през април в Италия, разбира се, а премиерата се очаква да бъде на 14 октомври 2016 г.

Британската актриса Фелисити Джоунс (номинирана за Оскар за главна женска роля в „Теорията на всичко“) ще се превъплъти в образа на младата лекарка Сиена Брукс. В лентата ще участват и датчанката Сидсе Бабет Кнудсен (сериалът „Правителството“), индийският актьор Ирфан Кхан („Животът на Пи“, „Беднякът милионер“) и Омар Сай, съобщиха от агенция Кросс. В образа на известния професор Робърт Лангдън за трети пореден път ще видим Том Ханкс, а режисьор ще бъде Рон Хауърд, който работи и по предните две екранизации по Дан Браун – „Шифърът на Леонардо“ и „Ангели и демони“, събрали над 1,2 милиарда долара.

Вижте още: нашето ревю за „Теорията на всичко“

Сюжетът проследява напрегнатата и главоломна гонитба на Лангдън и Сиена Брукс из Флоренция. Единствено познаването на тайни проходи и древни загадки, спотайващи се зад историческата фасада, може да ги спаси от неизвестните им преследвачи. Водени само от няколко стиха от мрачния шедьовър на Данте „Ад“ (‘Inferno’), Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха.

Том Ханкс в ролята на професор Робърт Лангдън в "Шифърът на Леонардо".
Том Ханкс в ролята на професор Робърт Лангдън в „Шифърът на Леонардо“.
Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаФилмът "Всички знаят" ще има извънредна прожекция на тазгодишната "Киномания"16.11.2018

Още от Под Моста

Под МостаДигиталното образование – създаване на цифрова екосистемаОбразование