Издават у нас новите илюстровани книги „Хари Потър“

26.01.2015

Издателство „Егмонт“ ще издаде цветното илюстровано издание на „Хари Потър и Философският камък” от Дж. К. Роулинг, съобщават от издателството. Премиерата на книгата у нас ще съвпадне със световната на 6 октомври 2015 г. Преди това, на 21 март, на книжния пазар в България ще се появят две съпътстващи книги към света на Хари Потър – „Фантастичните зверове и къде да ги отрием” и „Куидичът през вековете”.

Част от илюстрациите на предстоящата книга.
Част от илюстрациите на предстоящата книга.

Илюстрованото издание на „Хари Потър и Философският камък” е първото от планираните седем нови издания, проследяващи приключенията на Хари Потър. Първите илюстрации, дело на британския художник Джим Кей, вече бяха представени официално. На тях са изобразени четирима от главните герои в поредицата за момчето-магьосник – Рубиъс Хагрид, Хърмаяни Грейнджър, Драко Малфой и Рон Уизли.

Щастливи сме, че ще дадем възможност на българските читатели да се докоснат до света на Хари Потър, пресъздаден в красивите и въздействащи илюстрации на Джим Кей”, коментира Велизара Добрева, изпълнителен директор на издателство „Егмонт”. „Вярваме, че новото илюстровано издание на „Хари Потър и Философският камък” ще бъде едно от най-значимите издателски събития на 2015 година.”, каза тя.

Джим Кей печели наградата „Кейт Грийнуей” през 2012 г. с илюстрациите си за романа „Часът на чудовището” от Патрик Нес. Завършил е Уестминстърския университет и е работил за галерията „Тейт Бритън” и Кралската ботаническа градина в Кю. Негови концептуални творби са използвани в телевизионни продукции и е участвал в изложби в „Музея на Виктория и Алберт”. Живее и твори в Нортхемптъншир.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста"Егмонт" преиздава "Хари Потър" с нови корици - вижте ги!25.07.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушатеМузика