Софийската галерия пита “Какво виждате?”

"Още едно Рождество" - Андрей Даниел, 2011

“Още едно Рождество” – Андрей Даниел, 2011

Софийската градска художествена галерия подрежда днес нова изложба, която публиката ще има възможност да разгледа до 15 април, съобщава в. “Дневник”. С въпроса “Какво виждате?” ще се потърсят общите усещания и разбирания на зрителите и работата на художниците, изкуствоведите и кураторите.

В изложбата влизат някои от най-новите попълнения на галерията – живопис, скулптура, съвременно изкуство и фотография. Включени са работи на Албена Баева, Андрей Даниел, Атанас Атанасов, Боряна Венциславова, Боряна Росса, Веса Василева, Владислав Георгиев, Греди Асса, Зоран Георгиев, Иво Димчев, Камен Старчев, Лазар Лютаков, Николай Майсторов, Павел Койчев, Светозара Александрова, Станимир Генов, Яна Димитрова, Ясен Згуровски.

Посетителите на изложбата са поканени да отговорят как ги кара да се чувстват дадена творба, какво виждат в нея, открояват ли различни сегменти и пр. Най-интересните впечатления, коментари и анализи ще бъдат публикувани на сайта на галерията, а трима участници ще получат каталог по избор от изданията й.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to