Музика

5 албума от юли, които трябва да слушате

17.08.2021

Слънчев юли, в който имаше толкова много интересни албуми, че цялата първа половина на август отиде в тяхното слушане. Селектирах 5 продукции, които си мисля, че ще ви допаднат.

Chet Faker – Hotel Surrender

Chet Faker си е цяла Вселена и понякога е перфектният саундтрак между 8 и 10 вечерта. Цялата продукция е на Chet Faker, а вторият му албум ни носи по-малко изненади и повече от това, заради което харесваме артиста.

Inhaler – It Won’t Be Always Like This

Дългоочакван дебют за ирландската инди рок група, ръководена от Илайджа Хюсън (най-големият син на Bono от U2). Аз лично харесвам групата от ден 1, приликите с U2 не ме смущават (аз и никога не съм бил фен от най-заклетите им фенове). Inhaler правят хубава музика и това е най-важното. Енергичен албум.

John Mayer – Sob Rock

Стилът и звученето на Джон Мейър едва ли могат да ни изненадат. Няма как да го объркаш. Истината е, че работи. Винаги има по някои супер парчета „Джон Мейър“ стил. В този албум има някои осемдесетарски аранжименти, които разнообразяват чудесно продукцията.

Desperate Journalist – Maximum Sorrow!

Признавам си, открих ги този месец. Качествен пост-пънк от Острова. Maximum Sorrow! е албум за фестивални сцени – пълен с химнове, които да припяваш и танцуваш. Изслушах и предходните продукции на бандата – Maximum Sorrow! е връх в тяхната идентичност.

Vince Staples – Vince Staples

Винс определя този албум като „най-личния досега“ (името си говори). Четвърти негов и нека да сме откровени – най-доброто, което е издавал. Именно личните истории и чувства (освен бруталните бийтове) го правят толкова страхотен. Не е лесно да напишеш албум за себе си, който да не звучи егоистично. Винс Стейпълс го прави перфектно.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста5 албума от юни, които трябва да слушате15.07.2021

Още от Под Моста

Емилия НайденоваТоп 5 напредъка на изкуствения интелект за 2021 годинаОбразование