Анимацията „Златната ябълка” запознава с българската митология и фолклор

05.11.2015
Снимка: goldenappleseries.com

Българският фентъзи анимационен сериал „Златната ябълка” (‘The Golden Apple’) си поставя смелата цел да запознае света с балканската митология и фолклор. Зад оригиналната идея стои младият и амбициозен екип от студио „Змей”, който вече три години усърдно работи над историята за малки и големи.

Аниматорите искат да популяризират българския фолклор с цялата му пъстрота и мистериозност от народните ни приказки, но по един модерен и лесно възприемчив начин. Целият екип работи на доброволни начала, а в момента завършва трейлъра на първия епизод, който се очаква да излезе на 16 ноември.

Снимка: goldenappleseries.com

„Това е една история за порастването, изпълнена със симпатични персонажи в разнообразен и сложен фантастичен свят, изправен пред климатични промени, резултатите от неконтролираната индустриализация, социална изолация и продължителни конфликти. Ще разкажем историята чрез екшън, приключения, хумор, мистерия и дори нотка романс,” гласи анотацията в сайта на „Златната ябълка.

Всеки сезон ще се състои от 24 епизода и с продължителност от 24 минути. Аниматорите от студио „Змей” се надяват да направят поне два сезона, а ако „Златната ябълка” пожъне успех – да направят дори пълнометражен анимационен филм, комикс и компютърна игра. В момента сериалът е на ниво предпродукция, затова и създателите му търсят инвеститори и разпространители, които да помогнат с финансирането и популяризирането на идеята.

Ако желаете да научите повече за сюжета и героите, посетете сайта или фейсбук страницата на „Златната ябълка“, където може също така да помогнете с дарение за осъществяването на проекта!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Българка атакува книжните класации в САЩ с роман за самодиви19.05.2016

Още от Под Моста

Илияна МаринковаПет приказни филма за истински ШехерезадиКино