Музика

Ара Маликян за Под моста: „Имам много вълнуваща и специална връзка с България“

25.02.2020

Ара Маликян свири на цигулка чудесно и го прави по чудесно атрактивен начин. Той и неговите музиканти превръщат концертите му в пиршество от множество енергии и инструменти, сливащи се и образуващи музикална магия.

След завладяващото си шоу в София през 2018, Ара Маликян идва отново в България. На 16, 17 и 19 март той ще свири в три български града – София, Варна, Пловдив, и ще представи на българската публика новия си спектакъл “Royal Garage”. Какво каза Ара Маликян пред „Под моста“, можете да разберете в следващите редове:

Здравей, Ара, много ти благодарим, че успя да отделиш време да отговориш на няколко въпроса! Бил си едва на три, когато си започнал да свириш. Спомняш ли си първия си допир до цигулката или разказвали ли са ти какво се е случило тогава?

Не си спомням добре. Мисля, че плачех, защото не исках да свиря, а по-скоро да играя навън с приятели.

Как искаш да те възприемат – като музикант, който свири класическа музика, или като музикант, който свири модерна музика?

Истината е, че цигулката е инструмент, който се свързва с класическата музика. Въпреки това тя има място във всички музикални стилове.

Свириш толкова жива музика и по толкова жив начин. Би ли искал хората да можеха да изразят емоция чрез движение по време на концертите ти?

Да, би било много приятно и дори специално да видя как хората реагират физически на нашата музика.

Къде получи татуировката на дракон на лявото си рамо?

Мислех си, че ще е чудесна – бях млад и неопитен.

Каква музика слушаш и как тя се отразява на собствения ти стил?

Слушам много музика и различни стилове – рок, поп, класическа музика, дори рап. Всеки стил има нещо специално в себе си.

Разбираме защо “Garage”, но защо “Royal”?

Защото звучеше голямо и значимо.

Българската култура близка ли е до твоя темперамент?

Имам много вълнуваща и специална връзка с България заради моите български приятели, българската култура и музика, красотата на тази държава. България дълбоко ми повлия.

Това е третото ти посещение в България – какви са впечатленията ти от държавата и имаш ли някакви очаквания от предстоящите концерти в София, Варна и Пловдив?

Българската публика е невероятна и много емоционална. Тук имате добра музикална традиция и музиканти. Искаме нашите български фенове да си прекарат чудесно с нас и да се насладят на шоуто.


Организатор на концертите за България е компанията BG Sound Stage. Не пропускайте да се потопите в богатата гама от близкоизточни мотиви, европейска класика и фолклор. Вземете своите билети от системата на Eventim, както и от касите на залите в София, Варна и Пловдив.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаФеноменът Ара Маликян с три концерта в България догодина15.10.2019

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование