Образование

Арт директор на Pixar пристига във Варна за конференция за видео и мобилни игри

18.02.2022

Събитието е с вход свободен, записвания текат до 20-ти февруари, а сред лекторите и менторите на събитието са едни от най-значимите имена от българската гейминг индустрия.

Броени дни остават до провеждането на първото издание на Sea Game Jam, организирано от варненското гейм студио Zariba, в което участие ще вземат ентусиасти и професионалисти в създаването на компютърни и мобилни игри. По време на четиридневното събитие, чиито домакин е Икономически университет- Варна, участниците ще разработят идея за своя игра, а най-вдъхновяващите проекти ще бъдат наградени. Темата ще бъде обявена съвсем скоро, но се очаква да бъде изключително вдъхновяваща за разработчиците. Вече създадени игри също ще могат да бъдат представени в рамките на последния ден, когато ще се проведе Indie Pitch. Te ще се борят за специална награда – участие в международната конференция част от Dev Play 2022. 

Много интересна част от събитието ще бъде и конференцията, в която ще могат да се включат  хора с любопитство към тази индустрия, предприемачи, ученици и студенти в търсене на кариерно развитие или пък просто хора с желание да повишат общата си култура. Всички събития, част от програмата на Sea Game Jam, са с вход свободен. 

Лекторите, пристигащи във Варна са с впечатляващи биографии. Сред тях виждаме имена като Антони Христов – съосновател на ARC Academy София и художествен директор на Pixar в продължение на цели 18 години. Антони е работил по блокбъстъри като Търсене на Немо, Уоли, Феноменалните и много други. 

 Друг интересен лектор ще е Стефан Дойчев, който ще разкаже на участниците  как може да се направи игра за 30 минути. Той е страстен разработчик на мобилни приложения и игри и ветеран от гейм джем. Съорганизатор на събития като Hardcore Game Jam и Hack & Design Challenge, Стефан се интересува много от най-новите технологични тенденции и приложението на тези в света на мобилните устройства.

Следващите имена в програмата са тези на Сергей Пунчев и Елица Димитрова от 

Studio PUNCHev. Екипът на студиото има обща страст към висококачествения UI/UX дизайн и заедно работят за клиенти като SONY, CRYTEK, GAMELOFT,  IGG, HASBRO, NICKELODEON, 3D REALMS и много други. По време на конференцията те ще разкажат повече за възможностите за развитие на един дизайнер, художник или програмист в гейм индустрията.

Сред лекторите можем да видим също Танко Шокеров – изпълнителен директор на Gameloft София. Той е работил над някои от най-добрите софийски игри, като GTR2 и Age of Sparta, както и на едни от най-успешните заглавия на Gameloft глобално днес – March of Empires и War Planet Online.

Организаторите на събитието ще бъдат представени в лицето на  Радостин Петров – предприемач с повече от 20 години опит. От 2001 г. до 2007 г. създава няколко бизнеса, които разработва и продава успешно. През 2007 г. слага началото на Zariba – амбициозна гейминг компания, работила по проекти на Walt Disney и реализирала партньорства с имена като LG, Samsung и много други.
Желаещите да се включат в Sea Game Jam или да представят своя игра на Indiе Game Jam могат да се запишат на официалната уеб страница на състезанието: seagamejam.com, където ще намерите и пълна програма.  Организаторите приветстват участие и в двете събития.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста6 български изпълнители ще развият своята музикална кариера във второто издание на Музикален Акселератор06.04.2022

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование