Българка атакува книжните класации в САЩ с роман за самодиви

19.05.2016

Краси Зуркова се завръща в родината, за да представи книгата си и пред българските читатели

Източник: capital.bg, Егмонт
Източник: capital.bg,  Егмонт

Българка вкара романа си в топ 100 на най-продавана литература в Amazon, пише „Капитал“. Дебютната книга на 42-годишната Краси Зуркова  Wildalone излиза на книжния пазар отвъд океана в началото на 2015 г. Романът бързо се превръща в едно от най-препоръчваните заглавия в социалната мрежа за запалени читатели Good Reads. Всекидневникът USA Today публикува цял откъс от творбата, а сп.Cosmopolitan я слага в рубриката си с препоръчвана литература.

Издателство „ Егмонт“, които разпространяват книгата у нас под името „ Самодива“,
организират редица срещи с Краси Зуркова.
Специална среща-дискусия със студенти ще се проведе на 26.05.2016г. от 18,00 ч. в зала 2 в ректората на  СУ„ Св. Климент Охридски“.

Краси напуска родината, за да учи история на изкуствата в Принстън. След това завършва право в Харвард и започва кариерата си на адвокат, която обаче не потиска творчеството ѝ. Публикува свои поеми в редица списания, а накрая дебютира и с романа „ Самодива“, вдъхновен от българските предания и легенди за красивите създания, танцуващи хоро под лунна светлина. Планира да напише и продължение.
От уважение към читателите си от България Краси пренаписва творбата си на български, за да може да запознае и нас с героинята си Теодора и съдбата ѝ, преплетена с мита за самодивите.

Историята на романа разказва за младата Теодора Славин, която оставя родната България зад гърба си и заминава за елитния университет „ Принстън“, Ню Джърси, сбъдвайки най-голямата си мечта-да види света отвъд Балканите. Момичето обаче е следвано от сенки на миналото, които дори ярката звезда на Принстън не може да пропъди.

Повече информация за срещите на Краси Зуркова с читателите може да откриете тук.

Александър Григоров

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста"Егмонт" преиздава "Хари Потър" с нови корици - вижте ги!25.07.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от януари, които трябва да слушатеМузика