„БАРД“ преиздават луксозно „Песен за огън и лед“, а Мартин намекна по-ранното излизане на 6-та част

20.03.2015

11079548_871336372909503_6509077248657550771_o (1)Две страхотни новини за феновете на „Песен за огън и лед“ се появиха днес. Първата е, че българските фенове на поредицата ще могат да се радват на нови великолепни издания на книгите, предоставени от „БАРД“. Ето го официалното съобщение на издателството.

Както вчера ви обещахме, на днешния ден – Първа пролет – новата корица на „Игра на тронове”, която до голяма степен ще зададе облика на цялата поредица, е вече факт. Припомням, че от няколко седмици тече конкурс и благодарение на него получихме безценни идеи, с които сме опитали да се съобразим. Така се наложи преобладаващото мнение, всеки от томовете да носи герба на някой от големите родове на Вестерос, кориците да са максимално изчистени и стилизирани, да се запази размерът на досегашните издания и т.н.

Несъмнено най-големи спорове в издателството предизвика искането ви за луксозни издания на сагата. Опитът ни показва, че скъпите варианти на многотомните поредици се продават трудно. За справка: стоте отпечатани бройки на последния том на „Колелото на времето” се продаваха над две години. А феновете на „Песен за огън и лед” са хиляди. За да не разочароваме обаче почитателите на добрата полиграфия (техни поддръжници са и 40% от екипа на „Бард”), предлагаме следното: давайте поръчките си на адрес: borsa@bard.bg и в момента, в който съберем поръчки за 100 комплекта, ще отпечатаме книгите. Приблизителната цена на всеки том ще бъде 35-40 лв. Още веднъж – благодарим за идеите. В понеделник ще обявим имената на тримата късметлии, които ще получат новия хит на Мартин – „Леденият дракон”.

Какво можем да кажем, освен, че напоследък сме очаровани от „БАРД“ и отношението им към фантастиката. Първо новината за предстоящите издание на „Хиперион“, след това изкарването на феноменално красивата „Ледния дракон“ (очаквайте ревю съвсем скоро), а сега и това. Нашият призив към издателството е да продължават с това отношение към феновете на фантастиката, защото от него само могат да спечелят.

Освен това пък, днес стана ясно, че има вероятно Дж. Р. Р. Мартин да издаде 6-та книга от поредицата, с името „Ветрове на зимата“ по-рано от очакваното! Джордж Р.Р. Мартин ще пропусне едно от най-големите събития в шоубизнеса – Comic-Con: San Diego 2015. Събитие, на което той традиционна участва. Причината: „Имам прекалено много неща за вършене. Много дини под една мишница. Синът на Конг (прякор за книгата Winds of Winter) е на първo място. Ако успея да завърша книгата, преди тези събития да минат, си запазвам правото да променя своето решение.“

Това не е равносилно на обещание, но идващи от устата на Мартин, тези думи ни обнадеждават. Дали ще видим 6-та книга от „Песен за огън и лед“ още тази година? Предстои да разберем, но силно се надяваме.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„БАРД“ преиздадоха „Хиперион“ в луксозно издание12.03.2015

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика