Чък Паланюк подготвя филмова адаптация на свой роман

13318999_1066751883411518_1653703182_nАвторът на романа „Боен клуб”, по който беше направена и изключително успешната филмова адаптация през 1999 година, в момента работи върху екранизацията на друга своя книга – „Приспивна песен”. Паланюк съсредоточова всичките си усилия в подготовката за филма, като самият той пише сценария заедно с режисьора Анди Минго и участва в кампанията по финансирането на лентата.

Причината Чък Паланюк да взима толкова активно участие в създаването на филма е неговото желание да получи още един шанс за усъвършенстване на историята от книгата и да я представи по възможно най-добрия начин, този път чрез кинематографични средства.

Историята на „Приспивна песен” включва някои свръхестествени елементи. Разказва за журналиста Карл Стрейтър, който убива жена си и детето си с прочитането на приспивна песен. Приспивната песен е всъщност старо африканско заклинание, познато също като „умъртвяващата песен”, и има силата да убие всеки, на когото е прочетено. Впоследствие Карл Стрейтър си поставя за цел да се бори с унищожителното влияние на песента, която преобръща живота му.

Продукцията в момента е в процес на финансиране, а началото на снимките е насрочено за края на тази година. Планираният бюджет от 250 000 долара е доста скромен и не може да се сравнява с бюджета на „Боен клуб” преди години. Въпреки това продукцията вече е събрала екип от опитни и талантливи специалисти, готови да дадат всичко от себе си.

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to