Чавдар Вълов представя новата си изложба живопис в „Галерия 10”

От 10 до 24 март в пространството на „Галерия 10” (ул. „Княз Борис I № 100) в София ще бъдат разположени новите живописни платна и рисунки на художника Чавдар Вълов.

За нея организаторите пишат: „Без замисляне, без преднамерена суетност, без претенциозна визуалност, изградени с жив импулс под диктовката на сърдечния ритъм, с пълното живеене в живописта и рисуването. Изложбата предлага изключителната динамика на неподправения рисунък на художника, в който линията грабва и увлича във вихъра на един свят, където човек губи себе си и бива обхванат от героиката и приказността,реалността и фантазията. Цветовете се изливат от платната в очите на гледащия с невероятен магнетизъм. Спокойните стопени хармонии се редуват с нервни проблясъци на абсурдно чист цвят.”

plakat_chavdar-page-001

Чавдар Вълов е роден през 1965 г. в София. Завършва живопис в Художествената академия в София, в ателието на проф. Найден Петков.

Той е представител на постмодерния реализъм, за разлика от тенденциите за отделяне от  традиционното изобразително пространство в посока на нови изразни форми и средства. Декоративно-приказният изказ на творбите му има връзка с подобни търсения на някои художници от  20-те и 30-те години на миналия век, но специфичният колорит, личното светоусещане и особената маслена техника придават на живописта му уникално звучене .

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to