Дафина Моллова представя изложба със своя живопис

dafina_poster1

 

 

 

 

 

 

 

 

Художникът Дафина Моллова представя свои произведения от акрил върху платно в Галерия 10 на ул. Княз Борис I №100 от 27 октомври до 16 ноември.

Изложбата представя ансамбъл от живописни картини, които съчетават “прозрачност и хармоничност, непосредственост и убедителност, дълбочина и близост.”

“В нея ще откриете присъствието на импресията и експресията, на поетичното и романтичното, но някак други, различни, странни – изразени с акварелна лекота и прозрачност и изпяти на един дъх. “Цяла сутрин си тананиках една и съща мелодия” тук е заглавие на картина – бълбукащо настроение, извиращо напук. Това е съвършено различно изкуство. Живопис, съчетаваща прозрачност и хармоничност, непосредственост и убедителност, дълбочина и близост“, пише за нея художникът Чавдар Вълов.

Дафина Моллова е родена в София. Завършва Националното училище за Изящни изкуства “Илия Петров” и курс по анимация кьм ВИТИЗ. Работила е като художник-аниматор в Студия за анимационни филми “София”, Студия за игрални филми “Бояна” и студио за анимационни филми Панония, Унгария.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to