Кино

Добра година за киното – какво да очакваме до края на 2019?

02.10.2019

Zombieland: Double Tap

Zombie kill of the week goes to..?

Талахаси и Кълъмбъс тръгват на втора обиколка из Америка, в която отново ще газят, палят, взривяват, ритат, колят, мачкат, разфасоват и разстрелват безмозъчни зомбита и всичко друго, което се изпречи на пътя им към повече туинкита. Целият актьорски състав на първия Зомбиленд се завръща за следващия рунд – Уди Харелсън с кеф ще избива зомбита зад волана на някой умопомрачително голям джип под звуците на AC/DC, а Джеси Айзенбърг вероятно ще изрежда нови правила за оцеляване в условията на зомби апокалипсис. Освен с Ема Стоун и нейната „сестра“ Абигейл Бреслин, втората част на абсурдния Зомбиленд ще ни срещне и с нови оцеляващи в пустеещата Америка.

Екшън сцените отново ще са издържани в стила на първия филм и като цяло споделят естетиката му, а локациите този път са повече от интересни – в трейлъра виждаме как четиримата главни герои си проправят път през двора на Белия дом, а Уди Харелсън си качва краката на президентското бюро в Овалния кабинет. Потвърдени са и няколко нови вида зомбита, които ще направят всичко по-яко и по-интересно. Зомбиленд 2 идва през октомври, точно 10 години след първия, и ще бъде бомбастичен. Fasten your seat belts. This is going to be a bumpy ride.

Motherless Brooklyn

There’s something going down, and it’s big, and they were not happy about what he found.

През ноември ще можем да видим и втория филм под режисурата на Едуард Нортън, базиран на книгата на Джонатан Летем. Филмът разказва историята на Лайънел Есрог – частен детектив в Ню Йорк, преследван от всевъзможни тикове и изблици, причинени от синдрома на Турет. Ситуиран в петдесетте години на миналия век, Motherless Brooklyn е малко криминална история и много мистерия, в която, в рамките на два часа и половина, Нортън се опитва да разкрие убийството на свой добър приятел.

Няма да издаваме повече от сюжета, само ще разпалим огъня с още имена – в роли във филма влизат още Брус Уилис и Уилям Дефо. Ако съдим по трейлъра ни очаква един красив и изпипан филм, с богата цветова палитра, пъстри декори и джаз естетика в духа на епохата. Motherless Brooklyn вече излезе в САЩ, а в България, за съжаление, ще можем да го видим чак през януари 2020 г. Но пък не е като да няма с какво да утолим жаждата за кино през това време.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Георги Петров"Kingsman: Секретните служби" е "king-sized" забавление22.02.2015

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE