Dub FX – улицата срещна сцената за трети път в София

19.06.2015
Снимка: Tumblr
Снимка: Tumblr

Есен е, а годината е 2008. Някъде из варненските ширини едно малко момиче за първи път чува „Sooth Your Pain” на Dub FX и остава завинаги влюбено в изпълнителя. Седем години по-късно, вече на софийска територия, получава билет за концерта в парка на летище София и малкото момиченце в нея започва да ликува щастливо. И да чака. И така до 13.06., когато идва заветният ден.

Часът е около 00:00, а сцената на парка на летище София е обляна в светлини. Хората прииждат на талази, а във въздуха се носи звукът от траковете нa DJ Sava – подгряващият изпълнител преди Dub FX. Времето бавно се ниже, а публиката става все по-многобройна и по-ентусиазирана. Навсякъде край нас се лее бира, а хората си танцуват в очакване на Dub FX. Някъде в 01:00 DJ Sava слиза от сцената и дългоочакваният момент настъпва.

londonstreetartdesign.co.uk
Снимка: londonstreetartdesign.co.uk

Тълпата посреща любимеца си със силно ръкопляскане и викове, а въздухът се разцепва под звуците именно на “Sooth Your Pain”. Dub FX поздравява феновете, а те му отвръщат също толкова бурно. Изпълнението продължава със смесица от стари и нови неща – пее ни „Bass Line”, “ Senorita”, “Run“ от новия албум, а после ни връща години назад с вечните класики – „Love Me or Not”, “Flow”, “Fly With Me”.

За момент музиката спира, а Dub FX казва, че го боли гърлото и моли публиката да почерпи енергия от звездите и космоса и да му я предаде. Публиката затихва, а секунди по-късно много ръце се вдигат във въздуха, а след това „пренасят“ енергията към изпълнителя. Той благодари и шоуто продължава.

Изреждат се още няколко трака, след което Dub FX отново казва, че иска да се свърже с нас. Моли всички да притихнат и да клекнат. Същото правят той и двамата от бандата му, а след няколко секунди мълчание, музиката отново се извисява над тълпата, а  всички започват да скачат. Малко след това Dub FX призовава всички да се включат, зазвучава „Love Someone”, a публиката запява като един. Около нас няма хора, които да не танцуват и пеят.

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Dub FX приключва, благодари ни, казва, че сме супер готини и слиза от сцената. Ние пък решаваме да се приберем, доволни и изпълнени с положителни емоции. Междувременно на сцената се качват Dub Phizix и Strategy MC, чиято музика ни изпраща по пътя към колата.

Разбира се, като почти всеки концерт, и този определено си има кусури, като централен може да отбележим организацията – спряхме на паркинга на летището, след което заслизахме към парка, на входа на който ни питат къде са ни печатите и кой ни е скъсал билетите. След няколко въпроса и уточнение се оказва, че трябва да се качим до изхода на метрото, където да свършим тези две задачи, след което отново да се върнем към входа на парка. Въпреки тези дразнещи неуредици, щом Dub FX излезе на сцената, неудобството от излишното разкарване бързо се забрави.

Сега остава само да се надяваме, че скоро пак ще може да се порадваме на страхотната му музика и да тръпнем в очакване.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Габриела КанджеваIl Volo – полет към върха11.07.2019

Още от Под Моста

Габриела КанджеваПреди концерта: любимите ни 5 песни на Il VoloМузика