Елизабет Гад открива света, за да го разкаже чрез фотографията

23.02.2018

Пътешествията на един забележителен фотограф

Елизабет Гад е на 25 години и е от Ванкувър, Канада. Израсла в тези красиви земи, съвсем естествено тя се влюбва в заобикалящите я гори, хълмове, планини и океана, и величието на природата оказва огромно влияние върху нея. За пръв път грабва фотоапарат на 12 години и веднага е въвлечена в създаването на магични природни пейзажи върху фотографската лента. Започва да снима животните, растенията и дивата природа  и се учи на това изкуство сама.

В кадрите си съчетава портретната и пейзажната фотография, което се превръща в нейна визитна картичка. Неслучайно пейзажите ѝ са описвани като увлекателна, спокойна и изпълнена с много пътешествия приказка, в която се открива възхитителното единство между човек и природа. Преодоляла себе си и своята интровертност,  Елизабет харесва и предпочита да снима себе си сред природата и определя стила си като „фотографии на пейзажи с хора сред тях“.

Най-голямото й вдъхновение е природата. Тя умее да усеща всеки миг, подарен от танцуващата мъгла на дъждовните планини, отразяващите светлината езера в ранните сутрини, горите и спокойствието, което носят в себе си, слънчевите лъчи, които проблясват през облаците, за да се докоснат до океана, северното сияние, спускащо се  през премигващото звездно небе. Всичко това оказва въздействие не само за работата ѝ, но и на начина, по който предпочита да живее – пълноценно и  прегръщайки всеки момент. Най-голямото предизвикателство за нея е времето, неговата промяна и разбира се елементите от природата.

Фотографката  смята, че целият процес на снимане има терапевтичен ефект, тъй като изисква съсредоточаване в определената цел. Когато обработва снимките обръща специално внимание на светлината и контраста, но винаги се старае да ги задържи максимално близо до реалността. Тя използва естествена светлина при заснемане, а кадрите ѝ сякаш се случват пред зрителя. Това се дължи на умението ѝ да улови движението на светлината и  нюансите на цветовете.

Тя обича да пътува и твори, да преследва възможностите, които получава и да винаги да търси красотата на света. И всичко това в перфектна комбинация с нейните кучета  и достатъчно шоколад. Харесва ѝ да живее там, където се чувства свободна да танцува, бяга, да ходи пеша, заобиколена от планини, гори, водопади и езера. Мечтае да посети всички красиви кътчета на света, сред които Швейцария, Патагония, Непал, Скандинавия, Италия, както и онези места, на които вече е била.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Боян СимеоновНовото поколение фотографи, които се противопоставят на традиционните жанрове19.09.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE