Други

ФОРУМ DON’T WASTE, TASTE

07 Декември 2019

Generator

Безплатно събитие Карта

Още за събитието:

Знаете ли, че 1/3 от храната, която се произвежда се изхвърля? Това води до сериозни екологични, социални и икономически последици. Съществуват обаче и достъпни решения, с които можем да намалим разхищението на храна.

Каним ви на 07.12 на Форум Don’t Waste, Taste в Generator, за да споделим един ден с интересни презентации, вкусна храна и полезни работилници, свързани с намаляването на хранителните отпадъци.

Начало: Ще стартираме в 9:30 ч. с регистрация и ароматно кафе.

ФOРУМ:
Между 10:00 и 12:30 ще чуете 8 презентации с ценна информация за:
– Значимостта на проблема с разхищението на храна;
– Международни практики за намаляване на хранителните отпадъци;
– Управлението на хранителните отпадъци в София;
– Примери за устойчиво управление на хранителни отпадъци в ресторанти и на фестивали;
– Конкретни съвети за намаляване разхищението на храна в домакинството и пример как технологиите могат да ни помогнат за това;
– Ползите от компостирането и примери как можем компостираме в градска среда.

След всяка презентация ще има кратка дискусия с презентаторите, сред които са Маги Малеева, представители на Столична община, бизнеса и експерти. Очаквайте скоро подробна програма на форума.

ОБЯД: След Форума ще хапнем вкусен обяд, приготвен от Bojana Katsarova, чрез максимално ограничаване и оползотворяване на хранителните отпадъците.

Кулинарна демонстрация:
След 13:30 Божана ще ни покаже, че да готвим почти без хранителни отпадъци не е толкова трудно. Тя ще демонстрира как е сготвила част от обяда и ще сподели с нас 10 бързи рецепти за здравословни ястия, готвени чрез използване на продуктите в тяхната цялост.

Работилница за домашни компостери:
Ако имате желание да компостирате вкъщи, но не знаете откъде да започнете, заповядайте в 14:30 на работилницата на City Experimentarium/ Градски експериментариум, проект на Фондация „Корен“, за направа на домашен компостер. В края на работилницата ще отнесете вкъщи готов компостер и много полезни съвети как да го ползвате. Местата са ограничени и участието в работилницата ще е само с предварителна регистрация.

Детайлна програма може да намерите в дискусията на събитието.

РЕГИСТРАЦИЯ:
Цялото събитие е безплатно, необходима е обаче предварителна регистрация.

За участие във форума, обяда и демонстрацията, моля да се регистрирате тук
-> https://forms.gle/MjKBBSm2Gesb46kv8

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon