Театър

GAME OVER – моноспектакъл на Ованес Торосян

16 Ноември 2019

nOva art space

Още за събитието:

Пърформинг и авторският моноспектакъл на Ованес Торосян GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми“. Продукцията ще има своята предпремиера в Пловдив и премиера в София, като част от специалните съдържания, продуцирани за европейската инициатива Нощ на театрите. Проектът се реализира с приятелската подкрепа на КЦМ 2000 ГРУП – Пловдив и Театър Реплика.

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян. Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му. Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане“.

***

Ованес Торосян е неспирен в търсенията си и в театъра, и в киното, и като актьор, и като режисьор. Умее да осмисля пространството и да го прочита през себе си, чрез и за зрителите. Сигурно затова, а и не само, има в кино житието си над 30 филма, сред които са ТИЛТ”, „Източни пиеси”, „Аве”, „Аз съм ти”, „Отчуждение“, „Съдилището”, “Каръци“, номинация ИКАР за дебют и няколко филмови награди. А на сцената „Били лъжеца“, „Пухеният“, „Да играеш жертвата“, „Лейтенантът от Инишмор“, „Белградска трилогия“, „Анархия в Бавария“, „Идиот 2012“, „Хамлет“, „Балканска“, „Истина отвъд полярния кръг“„Чайка“, „Дневникът на един луд“, „Дани и дълбокото синьо море“, „Мечтата на Наташа“, „Harlem Shake”, „Драконът“, „Елхата у Иванови“, “Малкият Пучи“ са само част от театралните му случвания като актьор и режисьор.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon