Музика

Irfan | Sofia Live Club

03 Декември 2019

Sofia Live Club

Безплатно събитие Карта

Още за събитието:

Заповядайте на последния концерт от европейското турне на група Irfan, наречено BEYOND!

Концертът е последният след поредицата от седем европейски гига в Германия и Холандия, изнесени от групата през октомври 2019 година. Турнето е организирано по повод представянето на ремастерираните версии на ранните два студийни албума на групата „Irfan“ и „Seraphim„. Прекрасният нов звук е придружен от нови завладяващи визии на обложките на дисковете, които ще може да откриете за момента само по време на концерта.

IRFAN ще представи селекция от най-доброто от досегашното си творчество, изпълнявайки както стари, така и по-нови песни.

Звукът на IRFAN е оригинален електро-акустичен световен микс, повлиян от свещените и фолклорни традиции в България, Балканите , Персия, Близкия изток , Северна Африка и Индия, както от музикалното и духовно наследство на Византия и Средновековна Европа. Цялостта на звука на IRFAN носи дълбочината на аудиоархеология, която изследва изгубеното праисторическо общочовешко музикално наследство в слоевете на времето.

IRFAN използва въздействието на ефирни и мистични женски вокали в допълнение към силни мъжки вокали в комбинация с традиционни български, балкански, ориенталски, персийски и индийски струнни, духови, клавишни и ударни инструменти, вплетени в деликатен атмосферен електронен звук. Името на групата е заимствано от терминологията на суфите и означава „гносис“, „духовно познание“ или „откровение“. Музиката им е покана за мистично пътуване в и извън времето, послание, поетично разказано на езика на сърцето.

В дискографията на групата присъстват четири студийни албума: “Irfan” /2003/, “Seraphim” /2007/, “The Eternal Return” /2015/, “Roots” /2018/; както и музика за филми, театрални постановки и други.

ВРАТИ: 20.00
НАЧАЛО: 21.00

БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM на цена 12 лева. На място в деня на концерта ще са 15 лева.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon