ЕВИТА – втори бродуейски мюзикъл в България вече е факт!

03.10.2017

Спектакълът ще бъде представен в зала 1 на НДК на 21 февруари

 Евита

Още един световноизвестен мюзикъл на сър Андрю Лойд Уебър пристига в България! След рекордния успех на „Котки“ у нас тази пролет, скоро ще можем да видим на родна сцена и ЕВИТА – една от най-успешните продукции на Бродуей за всички времена. Продукцията ще гостува в София на 21 февруари 2018 г. в зала 1 на НДК. по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

С музика от големия Андрю Лойд Уебър и текст от Тим Райс това легендарно шоу съчетава най-доброто от класическата традиция на музикалния театър и спиращи дъха хитови музикални композиции,  отличени с престижни награди.  Приносът и на двамата в съвременната популярна култура във Великобритания и по света е повече ко впечатляващ. Колаборацията на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс датира още от първите мюзикъли на Уебър, поставени на Уест Енд, между които Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat от 1970 г. По текст на Райс е и друг голям хит на Уебър „Исус Христос Суперзвезда“. Яркият почерк  на Тим Райс е доловим и в супер успешните продукции на Дисни „Аладин“ и „Красавицата и звяра“, а с Елтън Джон пише съвместно музиката към „Цар Лъв“.

Едва ли има почитател на съвременната популярна музика, който не познава култовите песни „Don’t Cry for Me Argentina“, „You Must Love Me“ и „Another Suitcase In Another Hall” благодарение на изпълнението им от поп иконата Мадона в ролята на Евита в едноименната екранизация на мюзикъла.

В оригинал те са написани от Андрю Лойд Уебър именно за театралната версия на „Евита“ през 1978 г.  – може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон. Тя е втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон, първа дама на южноамериканската република за шест години до ранната й кончина през 1952 г.,  само на 33 години. Наричана с много любов и преклонение Евита, тя е любимка на народа и защитник на правата на жените в Аржентина. Създала и управлявала първата женска политическа партия в Аржентина – Женската перонистка партия, тя извършва и интензивна благотворителна дейност.

Мюзикълът ЕВИТА се играе над 40 години на Уест Енд Лондон и Бродуей САЩ и е преведен на над 14 езика. С това „Евита“ се нарежда сред най-играните и най-обичаните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър в световен мащаб, заедно с „Исус Христос Суперзвезда“, „Фантомът на операта“ и разбира се „Котки“. Именно прословутата сага за котките от задния двор бе посрещната с фантастичен интерес при първото си представяне в България. Над 22 000 човека  се докоснаха до класическия шедьовър, жадни за стойностни предложения в областта на изпълнителските изкуства. А сега се очаква на 21 февруари в зала 1 на НДК мюзикълът ЕВИТА дори да надмине успеха на КОТКИ!

Билети вече могат да се закупят в мрежата на Eventim от 65 до 125 лв и ВИП 155 лв.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаБродуейският мюзикъл Евита се отлага05.01.2018

Още от Под Моста

Калоян ГуглевВечните театрални постановки, които не омръзват на публикатаТеатър