Музика

Феноменът Ара Маликян с три концерта в България догодина

15.10.2019

Прочутият музикант се завръща с ново шоу „Royal Garage Tour” в София, Пловдив и Варна

Виртуозът на цигулката, харизматичният музикант, интерпретатор и композитор Ара Маликян идва у нас през март 2020 г.

Испанският цигулар се завръща с нов спектакъл “Royal Garagе Tour”, част от световното му турне, което преминава през най-големите зали и площади на Европа, САЩ и Латинска Америка. Концертите му са на 16 март в София, на 17 март – във Варна,и на 19 март – в Пловдив.

С новото си мащабно, цветно и еклектично шоу Royal GarageTour” Ара представя последния си 26-ти албум Royal Garage, излязъл тази година. Емоционално пътешествие из най-разнообразни стилове, жанрове и музикални култури по света, придружили кариерата на големия музикант. В обиколката из „музикалните подземия” Ара си колаборира с емблематични световни изпълнители, записали гласовете си в неговия албум – арменеца Серж Танкян, аржентинеца Андрес Каламаро, испанския рок идол Енрике Бънбъри, италианеца Франко Батиато и рапъра Kase. O.

„Връзките ми с гаражите започнаха през 1976 г., когато избухна войната в Ливан. По света най-модерните групи репетираха в гаражи, създадоха звучене и стилове, които промениха историята на музиката. Не исках да остана извън това”, казва Ара. „Когато бях десетгодишен, баща ми каза „Давай, сине, да слизаме в гаража и да направим банда като Rolling Stones”… И сега все още не виждам много рокендрол в това, но виждам много любов и това е по-важно от всичко!”

След това дойдоха други гаражи – германските, английските, парижките, испанските. Изглежда съм свързан с гаражите. И в гаражите ми се случват очарователни неща …”, казва Ара.

Ара Маликян е испански цигулар от ливански произход и арменски корени. Роден е през 1968 г. и живее в Испания. Има 40 издадени албума, собствен оркестър и над 100 000 продадени копия на „Годишните времена” на Вивалди. Първи цигулар на испанската кралица и провъзгласен за цигулар №1 на Испания. С последното си турне „Невероятното пътешествие на една цигулка” Ара премина през най-престижните музикални сцени на световни столици – Париж, Лондон, Рим, Москва, Буенос Айрес, Мексико Сити, Хонконг, Истанбул. Мина и през София и Варна, където зашемети публиката с мощната си енергия и остави след себе си хиляди вдъхновени фенове.

street photo

Елате да се разходим из „музикалните гаражи” на света, водени от Ара Маликян – на 16 март в НДК, София, на 17 март във Варна и на 19 март в Пловдив. Организатор е BG Sound Stage.Билетите са в продажба в системата на Eventim и на касите на залите.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Илияна МаринковаАра Маликян за Под моста: „Имам много вълнуваща и специална връзка с България“25.02.2020

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE