Фестивалът In the Palace изненадва с голямо парти за Джулай морнинг

30.06.2017

Гост диджеи от България и чужбина и най-доброто късо кино за финала в Балчик този уикенд

Най-големият и престижен фестивал за късометражно кино в Източна Европа ще отпразнува големия финал и награждаването на печелившите със специално парти за Джулай морнинг. Програмата на 14-тото издание на IN THE PALACE International Short Film Festival вече преобрази градината на Двореца в Балчик през изминалите няколко дни и я превърна едновременно в кино и музикална сцена на открито за стотици гости, любители на качествените късометражни филми и разнообразното забавление в неповторима атмосфера.

За Джулай морнинг и традиционното морско посрещане на този ден организаторите на фестивала са планирали незабравимо парти и ескалация на качественото прекарване на 30.06 и 01.07 в компанията на подбрани музикални селектори. AKI VANDERLEY, OТО от Groovy Sessions и UNDOMONDO от Истанбул ще се погрижат изгревът в събота и първите юлски лъчи да се превърнат в запомнящо се преживяване.

Vanderley е едно от ключовите имена на ъндърграунд сцената в София в последното десетилетие и е добре познат на меломаните с еклектичния си стил и грабващия микс от афро-кубински звуци, псайхаделик, уейв, латино джаз и краутрок, които превръщат всяко от партитата му в истинско приключение.

Орлин Василев или DJ Oto едва ли има нужда от представяне. Така нареченият му дебют е по телевизия ММ още през 1998 г., а през годините се е доказал като движеща сила на Groovy Sessions, авторското предаване по радио Нова, представящо най-доброто от независимия музикален свят, добре познато и благодарение на клубните вечери в периода 2007-2010 г. Той е пускал редом до артисти като Bonobo, TM Juke, Rosalia De Souza, Kormac, Rob Garza от Thievery Corporation и десетки други.

Специално от Истанбул в Балчик ще пристигне Undomondo, едно от утвърдените и изключително любопитни имена в южната ни съседка, известно покрай музикалния си блог, радиошоуто по Dinamo.fm, водещата си роля в Minimuzikhol club и букинг агенцията Delüks. Той ще осигури качествена смесица от олдскул хаус, техно, афро-латински ритми и джаз.

През изминалите дни паралелно с качествената селекция от филми, фестивалът IN THE PALACE радва участниците и своите гости с богата музикална програма всеки ден. Селекторите от Radio Nula от България и чужбина осигуряват уникална смесица от джаз, фънк, соул, хип-хоп и диско ежедневно. DJ Woo-D, DJ Adrian Bijan, DJ Funkusion и DJ JIjo вече оставиха отпечатък в сърцата на меломаните и киноманите през изминалите дни, до петък предстоят срещите с DJ Peter Peterson и DJ Ramsey Hercules.

Освен прожекциите и музикалната програма, ежедневно текат и обучителните сесии. Програмата идните дни включва лекции на утвърдени имена в сферата на киното като Agron Domi, David Wilkinson, Manuela Cernat и Jacopo Chessa – директор на Italian Short Film Center.

Входът за прожекциите е свободен. Тази година за гостите на In the Palace International Short Film Festival специално отпада и регулярната такса за Двореца и Ботаническата градина. Повече информация и подробна програма по дни ще откриете тук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"София Филм Фест – лятното кино на път към Велико Търново07.06.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование