Новото Аз на Павел Божерянов – експозицията “Равновесия”

ravnovesiq

Помним Павел Божерянов от първите дни на Галерия 10, когато ни показа “пластичните плодове” на многогодишно творческо развитие. През октомври миналата година се насладихме на неговите скулптури от метал, дърво и керамика в компанията на произведения на други артисти, а общото между тях беше постижението да достигнеш половин век съществуване.

Днес обаче сме на Княз Борис 100, за да видим как неговите устойчиви платна и фигури пазят баланс върху стените на Галерия 10. От 2 юни нататък ще се срещнем с непоказвани досега керамика и живопис, в рамките на експозиция “Равновесия”. В своите творби скулпторът  комбинира традиционното боравене с бои и използването на твърди материали. Божерянов търси разнообразието в представените художествени форми, но се съсредоточава най-вече върху играта с цвета и структурата.

Творчеството му е стремеж към подчиняване на покоя и трансформацията, а в окото на бурята постига Равновесието. Павел Божерянов усеща цвета по необикновен начин, създава нови хармонии и постига съвършенството на Ин и Ян между живописта, керамиката и метала. Разгледайте опитоменото неспокойствие на  от 2 до 16 юни.

 

Стажанти на
За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to