Gembox – октомврийска доза романтична литература

11.10.2017

Преди година ви разказахме за BOPS – първата кутия за книги и книжни артикули в България. Gembox пък се таргетира и специализира в една конкретна ниша от читателската публика. Тя е единствената кутия в България за романтична литература, която съдържа в себе си роман, публикуван през последните 45 дни и beauty глезотии за дами.

Мотото на кутията е „Вашата месечна доза романтика“ и Gembox изпълнява своето предназначение. Елегантна кутия, издържана в нюанси на розовото, обвита в панделка и тишу хартия, сред която се крият типично женски глезотии и книга, предназначени за женската аудитория. Gembox създава моментално романтично настроение с разопаковането си. Дори и някой от артикулите или книгата да не ви допадне, те са подбрани така че да се сетите поне за една приятелка/колежка/сестра/леля, която може да зарадвате с неочакван подарък. Ставайки дума за подаръци, Gembox е идеално спасение, ако ви липсват идеи за рождения ден на някоя от горепосочените – има опция да изпратите кутията като подарък.

Роман на Даниел Стийл е част от октомврийската кутия. Книгите на американската писателка се радват на издания на над 20 езика и близо 500 милионен тираж. Един от последните ѝ – „Херцогинята“ (изд. Бард)– ни въвежда в английското висше общество в началото на XIX век. Анжелик Лейтъм е дъщеря от втория брак на херцога на Уестърфилд. Прокудена от семейното имение от своя полубрат след кончината на любимия си баща, тя трябва да оцелее сама в един жесток свят. Заставена да стане гувернантка, тя сменя благородническия си статус с този на слугиня, но съдбата пак ѝ обръща гръб и Анжелик е позорно прокудена за втори път и от този дом. Анжелик е принудена от обстоятелствата да замине за Париж, където случайността я натъква на жестоко пребита проститутка. Младото момиче се оказва крайно прозорливо и разумно за крехката си възраст и съумява да обърне всяка несполука в свое преимущество.

„Херцогинята“ на Стийл е типично женски роман, който ще се хареса на почитателките на този жанр в литературата. В своите близо 300 страници той е изпъстрен с множество диалози, обрати, интриги и любов.
Както споменахме освен книга в кутията се крият и типично женски глезотии – торбички изсушени цветя, френски сапуни, декоративна козметика – все неща обвързани с темата за конкретния месец.

За месец ноември Gembox ще има и лимитирано издание, в което книгата ще е класически роман. По този начин дамите, които не са почитателки на чиклит-а ще могат също да се насладят пълноценно на кутията.

Темата за ноември е „Горещо сърце“ и аз лично ви препоръчвам да поръчате именно лимитираното издание, защото какво по-идеално за четене в есенните дъждовни дни от класическа любовна история.
Своите поръчки можете да направите тук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария ПоповаПътуване във времето с големите Азимов и Силвърбърг13.04.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаУчилищата на бъдещето – с мисъл за устойчиво развитиеОбразование