Идеалната компания за горещо лято – сериалът „Д-р Зоуи Харт“

09.08.2015

1Представете си, че сте заточени в малка скърцаща барака с огромна дупка в комарника на вратата и ужасна лепкава горещина, която приканва всички видове насекоми, за които се сетите, да нападат леглото ви нощем. От едната страна на дома ви е онзи невъзпитан съсед, чийто усилвател спира електричеството по няколко пъти на ден. Така оставате лишени от единствения си източник на прохлада, а именно – добрия, стар вентилатор. Да се хвърлите в езерото също не е удачно, защото може да се натъкнете на алигатора Бърт Рейнолдс, който пък е домашен любимец на кмета. Това съвсем не звучи като мечтаната ваканция, но за вас може да се превърне в такава, защото „Д-р Зоуи Харт“ е един от онези сериали, които носят усещане за лято и ще предизвикат искрената ви усмивка и в най-горещия следобед.
2Този очарователен сериал ни разказва историята на доктор Зоуи Харт, току-що завършила образованието си млада дама, която отчаяно иска да бъде сърдечен хирург в Ню Йорк. След като получава категоричен отказ да продължи практиката си в една от най-известните болници в Манхатън, тя е принудена да работи като общопрактикуващ лекар в рамките на цяла година. Така, с голям куфар и няколко покани за работа от някой си доктор Харли Уилкс, тя се оказва по средата на нищото, в своето „лично чистилище“, наречено Блубел, Алабама. Там я посреща изненада – доктор Уилкс е починал, а на всичкото отгоре ѝ е завещал цялата си практика, без да дава обяснение на никого. Решена да доведе докрай започнатото, Зоуи остава в Блубел, където има повече закусвални, отколкото таксита, и повече празници, отколкото хора за лекуване. Затова не е учудващо, че тя не се вписва
особено добре в обстановката с високите си токчета, скъпи чанти и арогантно поведение.
3В сериала преобладава драматичното с комедиен привкус. Той ухае на лято, отглежда добро настроение и е перфектното допълнение към всеки слънчев следобед, в който нямате възможност да сте на плажа. „Д-р Зоуи Харт“ е част от програмата на ‘The CW’, като негов създател е Лейла Герщейн, работила още по „Клюкарката“ и „Илай Стоун“. В ролята на Зоуи се превъплъщава Рейчъл Билсън, а ако това име ви е ужасно познато, то най-вероятно сте гледали „Кварталът на богатите“ или „Ню Йорк, обичам те“. Докато наблюдаваме как тя постепенно се адаптира към прекомерната влага, пържената храна и постоянните празници, срещаме и други интересни герои. Сред тях е доктор Брик Брийланд (Тим Мейстън), с когото Зоуи е принудена да дели лекарската си практика в града. Той не се старае да крие враждебното си отношение към нея, а това очаквано води до редица комични ситуации и остроумни диалози, които със сигурност ще ви разсмеят до сълзи.
4По китните улички на Блубел с рокля на цветя и високомерна усмивка срещаме и Лемън Брийланд (в ролята Джейми Кинг). Тя е лидер в обществото на градчето, организатор на редица местни събития и не на последно място – в основата на сериозен южняшки любовен триъгълник. Отношенията ѝ със Зоуи се обтягат допълнително от факта, че „новото момиче в града“ се сприятелява с кмета – Лавон Хейс (Крес Уилямс), и заживява под наем близо до дома му. Приключенията на доктор Харт ще ви запознаят с още много герои, които ще обичате и мразите отново и отново до края на сериала, който настъпва с неговия четвърти сезон. Въпреки надеждите на почитателите за продължение през есента на 2015 година, през май ‘The CW’ окончателно обяви неговия край. Четири сезона обаче са напълно достатъчни, за да се привържете към героите до толкова, че да отказвате да започнете нов сериал непосредствено след този. Затова горещо препоръчваме да си направите леденостудено кафе и да отпътувате със Зоуи Харт по прашните пътища на Алабама, които ще ви научат, че за да лекувате чуждите сърца, първо трябва да се погрижите за своето!

Автор: Виктория Маринова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Александър КълбовСтудио 'Marvel' на малкия екран: „Агентите на ЩИТ“17.09.2015

Още от Под Моста

Деница ДимитроваКино и избори: 7 филма за вота, който определя животиКино