Хиляда италианци канят с песен Foo Fighters на концерт

02.08.2015

Колко голяма може да бъде любовта на един фен към любимата му група? На какво е способен той, за да я покани на концерт в своя град? Е, явно на много труд в рамките на цяла една година! Италианецът Фабио Дзафанини успява да събере точно хиляда почитатели на рок групата Foo Fighters, с които заедно да изпеят песен от репертоара на любимците си. Целта им, разбира се, е да ги предизвикат на шоу в град Чезена.

www.telegraph.co.uk
www.telegraph.co.uk

Стотици китаристи, барабанисти и певци пристигат от цяла Италия на собствена сметка специално за заснемането на видеото, част от инициативата Rockin’ 1000. В него те изпълняват песента на Foo Fighters “Learn To Fly“. Изумителен е и начинът, по който всички са подредени – погледнати отгоре, те образуват огромно сърце. На финала организаторът Дзафанини споделя, че всички участници в изпълнението много молят Дейв Грол и останалите от групата да направят концерт в 100-хилядния град Чезена, част от провинция Емилия Романя. Продуктът е напълно завършен благодарение на Анита Ривароли, Алберто Виаватене и диригента Марко Сабиу.

Видеото е качено в YouTube на 26 юли. От тогава до сега има над 15 млн. гледания.

Разбира се, не закъсня и реакцията от страна на Foo Fighters. Първоначално от бандата споделиха впечатленията си в Twitter, при това на италиански. Малко по-късно пък Дейв Грол благодари отново на родния език на феновете си в специално видео на страницата на групата във фейсбук.

Дейв Грол, бивш барабанист на Нирвана и настоящ фронтмен на Foo Fighters, е известен с предаността към феновете си. Наскоро той счупи крака си по време на концерт, но въпреки това се върна на сцената и довърши шоуто си. В друг случай пък покани 18-годишен почитател от публиката да свири на ударните инструменти, тъй като имал рожден ден тогава.

А вие на какво сте способни, за да изразите любовта си към любимата група?

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаHills of Rock очаква над 12 000 души този уикенд в Пловдив27.06.2017

Още от Под Моста

Деница ДимитроваПристрастяващата мистерия на „Отмяната“Кино