Илейн Джефри представя фотоизложбата „Времената, в които живеем”

19.04.2016

12928151_709405442534655_146525569994793171_nДнес от 19 ч. във “Photosynthesis” (бул. „Васил Левски” №55) ще бъде открита изложбата на Илейн Джефри „Времената, в които живеем”.

„Всички изображения са създадени от медийното отразяване на събития, появили се в заглавията на всекидневните новини. Макар да са снимани с цифрова камера, последващата обработка е незначителна. Изборът ми на по-мек фокус е направен по време на снимане и е верен на моите предпочитания да предложа усещане и да покажа съчувствие повече, отколкото изображения с остър фокус, стремящи се да документират реалност”, коментира своята работа Илейн.

Заглавието на изложбата звучи от една страна архаично, леко носталгично, с малко съжаление, но и като мъдро обяснение на един динамичен, променящ се всяка секунда свят.

Илейн Джефри е артист от Шотландия, но в момента живее в София. Джефри е изсраснала на западния бряг на Шотландия в семейство, където художествения обмен е част от семейното ежедневие. През 80-те, пътувайки из Америка, Джефри започва да документира новия си дом с камера, която е взета назаем. Фотографията бързо се превръща в нейния начин да изобразява и излседва. В Шотландия учи фотографско изкуство в Единбургския университет  и се дипломира като бакалавър по изкуствата. Тя излага своите фотографии както в самостоятелни, така и в групови изложби.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Световно известният фотограф Ървин Олаф пристига в България20.08.2016

Още от Под Моста

Боян СимеоновИзкуството да се храниш добре: Био вафлиLIFE