„Изкуплението Шоушенк” е най-любимият филм на англичаните

05.06.2015
axn
axn

„Изкуплението Шоушенк” (The Shawshank Redemption) е най-любимият филм сред гражданите на Острова, посочва най-новото проучване на интернет базираната компания за маркетинг проучвания YouGov. В запитването са участвали общо 1 691 души, които са класирали любимите си ленти.

Лентата с Морган Фрийман представя живота на затворника Анди Дюфрейн и е спечелила 10.8% от анкетираните. На второ място се класира първият филм за Люк Скайуокър от 1977 година с по-малко от процент (9.9%) разлика с първия .

На трето и четвърто място са съответно „Мръсни танци” (8.1%) и превърналият се в класика „Форест Гъмп” (7.9). Том Ханкс се появява отново в класацията с екранизацията на „Зелената миля” от Стивън Кинг, класирал се успешно на 5 място с 7.7%.

С разлика, по-малка от 0.1%, шесто, седмо и осмо място отиват при мюзикъла „Звукът на музиката” (6.7%), познатата на всички ни „Хубава жена” (6.6%) и приключенският „Голямото бягство” (6.5%). Дветото място отива при черната комедия „Криминале” на Куентин Тарантино с 6%. Изненадващо, едва десето място се полага на непреходния „Кръстникът” с 5.3%.

Единадесето и дванадесето място са за „Животът е прекрасен” и “Блус брадърс”, всеки с 5.2%. Научно-фантастичният „Блейд Рънър” е 13-и. Четиринайсто и петнайсто място пък са отредени на вечните класики „Отнесени от вихъра” (3.6%) и „Някои го предпочитат горещо” (2.9).

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаФилмът "Всички знаят" ще има извънредна прожекция на тазгодишната "Киномания"16.11.2018

Още от Под Моста

Боян СимеоновИзкуството да се храниш добре: Био вафлиLIFE