„Изкуплението Шоушенк” е най-любимият филм на англичаните

05.06.2015
axn
axn

„Изкуплението Шоушенк” (The Shawshank Redemption) е най-любимият филм сред гражданите на Острова, посочва най-новото проучване на интернет базираната компания за маркетинг проучвания YouGov. В запитването са участвали общо 1 691 души, които са класирали любимите си ленти.

Лентата с Морган Фрийман представя живота на затворника Анди Дюфрейн и е спечелила 10.8% от анкетираните. На второ място се класира първият филм за Люк Скайуокър от 1977 година с по-малко от процент (9.9%) разлика с първия .

На трето и четвърто място са съответно „Мръсни танци” (8.1%) и превърналият се в класика „Форест Гъмп” (7.9). Том Ханкс се появява отново в класацията с екранизацията на „Зелената миля” от Стивън Кинг, класирал се успешно на 5 място с 7.7%.

С разлика, по-малка от 0.1%, шесто, седмо и осмо място отиват при мюзикъла „Звукът на музиката” (6.7%), познатата на всички ни „Хубава жена” (6.6%) и приключенският „Голямото бягство” (6.5%). Дветото място отива при черната комедия „Криминале” на Куентин Тарантино с 6%. Изненадващо, едва десето място се полага на непреходния „Кръстникът” с 5.3%.

Единадесето и дванадесето място са за „Животът е прекрасен” и “Блус брадърс”, всеки с 5.2%. Научно-фантастичният „Блейд Рънър” е 13-и. Четиринайсто и петнайсто място пък са отредени на вечните класики „Отнесени от вихъра” (3.6%) и „Някои го предпочитат горещо” (2.9).

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йорданка ВеселиноваHighlights: Какво да правим в последния уикенд на август в града23.08.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ или страстите Яворови в Народния театърТеатър