Китаристът на Queen Брайън Мей и звездата на Бродуей Кери Елис с концерт в България

9119422877_7f4112c849_bНа дългоочаквания концерт на Кери Елиси Брайън Мей, на 16 март в зала 1 на НДК феновете им ще могат да се насладят на нови версии на популярни хитове на ‘Beatles’, ‘Queen’, ‘Kansas’, любими класики, както и на общата им песен “One Voice”.

Легендарният китарист на Queen и звездата на Бродуей и Уест Енд са за първи път на турне в Източна Европа и една от спирките им ще бъде в София. Двамата пристигат у нас след концерта си в Букурещ.

Идеята за The Brian May and Kerry Elis project се ражда след среща на Мей с изпълнителката на “We Will Rock You – the Musical” в Лондон. Те се запознават на кастингите. Браъйн продуцира два албума на Кери, след което правят съвместно турне. Това е втората им обиколка.

Познатата като първата дама на Бродуей и Уест Енд, Кери Елис печели сърцата на милиони почитатели по света и немалко престижни награди за невероятните си превъплъщения. Тя играе главните роли в популярни мюзикали като “We Will Rock You”, „Клетниците”, „Оливър!”, „Мис Сайгон”, „Война на световете”, „Омагьосана” и други. До момента Кери е играла над 3000 пъти в Уест Енд и е пяла пред публика от 2 милиарда души в 166 страни. Брайън има зад гърба си велики изпълнения на 700 концерта в цял свят с Queen и е автор на 22 от най-големите хитове на британската рок група.

Брайън Мей и Кери Елис ще разполагат със самостоятелни гримьорни, аранжирани с огромни огледала. Те трябва да бъдат заредени с различни видове чай, пресни плодове и минерална вода. В специално обособената кетъринг зона за тях ще има печени зеленчуци, плата сирена, хумус, вегетариански сандвичи и предястия. Елис ще бъде придружена с двете си деца, които винаги са с нея по време на пътуванията й.

Концертът ще бъде част от програмата на юбилейния 20-и София Филм Фест. За публиката на фестивала е изключително удоволствие да приветства легендарния китарист на Queen като специален гост, а и самата история на феста е неразривно свързана с музиката. През 90-те години на 20-и век той стартира като Мюзик Филм Фест и представя в програмите си през годините голяма част от емблематичните музикални филми, повлияли на няколко поколения меломани и почитатели на киното.

Входовете на зала 1 на НДК в деня на концерта ще отворят врати в 18:30 ч. Няма да има подгряващи изпълнители, а музикалният тандем се очаква да излезе пред публика точно в 20:00 ч.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to