Книгата „Фашизъм: предупреждение“ от Мадлин Олбрайт вече в книжарниците

„Фашизъм: предупреждение“ разкрива шокиращата истина за фашизма и за проявлението му в настоящето. Мадлин Олбрайт ни представя своята гледна точка, която ни отваря очите за световната политика, както и за политическите ни лидери. Това е една книга, която ще промени виждането Ви за света и може би ще Ви докаже, че фашизма все още съществува.

Официална корица на книгата.

За автора

Известна като американски дипломат и политик на Демократическата партия, Мадлин Олбрайт е родена в Прага 1937 година с името Мария Яна Корбелова в семейство в еврейски произход преследвано от нацистите. На 20 години дамата се получава американско гражданство и започва да развива кариерата си. Биографията ѝ включва и постове в Капитолия, в Съвета за национална сигурност и като постоянен представител на САЩ към ООН. Тя живее в Джорджтаун, окръг Колумбия, и Вирджиния.

За книгата

След трагичните последици от фашизма всички отхвърлят завръщането му. Първата жена, държавен секретар на САЩ, Мадлин Олбрайт обаче поставя под съмнение това предположение, основавайки се на личните си преживявания като дете в разкъсваната от война Европа и внушителния си професионален опит като дипломат. В новата си книга „Фашизъм: предупрежнеие“ дамата съставя фактологични портрети на съвременни лидери като Тръмп, Путин, Ким Чен Ун, Ердоган, които пренебрегват демократичните институции и спекулират със страховете на собствения си народ – тактики, присъщи още на фашистите през 20-те и 30-те.

“Фашизъм: предупреждение” е книга, значима днес и актуална за всички времена. Написана с мъдрост и тревога от човек, който не само е изучавал историята, но е участвал в създаването й, тя ни призовава да научим уроците си и да осмислим поуките, за да не повторим трагичните грешки от миналото.

Автор: Реджина Асенова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to