Най-добрата комедия за сезона- „Капаро за трима“ в „Сълза и смях“

08.06.2017

Гледайте родните проблеми с имотни измами, поставени на 14 юни 2017г. от 19.00 през призмата на хумора по изцяло българска идея

Снимка: Facebook

В края на сезона на театралните постановки можете да се насладите на един авторски спектакъл. Като за последно тази пролет можете да се посмеете на воля и да се насладите на актьорските способности на персонажите в тази комедия.

Ако сте твърдо решени да гледате постановката, то трябва да знаете, че не се препоръчва за хора със слабо чувство за хумор. Освен това преди да се настаните удобно по местата си в откритата сцена на „Сълза и смях“, трябва да се заредите с кърпички, за да си изтриете сълзите…, които ще се пораждат от смях!

Нашумелият авторски спектакъл „Капаро за трима“ е по идея на Захари Танев, Асен Кукушев и Дули Дулев. Автор на сценария и режисурата е финалистът от предаването „Ръкописът” на БНТ Пламен Глогов.

Участват актьорите: Захари Танев, Асен Кукушев, Дули Дулев, Ева Демирева, Полина Маркова, Станислав Пеев, Константин Лунгов. 

Снимка: театър „Сълза и смях“

Сюжетът ни насочва към една сложна комична ситуация, която няма как да не ни накара поне да се усмихнем.

Безработен бизнесмен /Асен Кукушев/, упорит боксьор без слава /Дули Дулев/ и народен лечител /Захари Танев/ стават жертви на имотна измама. Така те са принудени да съжителстват заедно в апартамент- бивш психиатричен кабинет.

В доста сложната ситуация, освен всичко друго трябва да се справят и с подлия хазяин (Станислав Пеев), бившата му жена (Ева Демирева), агресивният домоуправител- поет-багерист (Константин Лунгов) и кокетната съседка- непрактикуващ нотариус (Полина Маркова) .
Дали трябва да се спасяват от ситуацията или от самите себе си и на какъв климат вирее южноафриканската фалосовидна папрат?- на тези и още много въпроси ще можете да си отговорите само ако гледате „Капаро за трима“.

Капарото е най-висшата форма на доверие!

Снимка: театър „Сълза и смях“

Хаоса от случващото се и абсурда от зададените въпроси, поставени в самата постановка ни подсказват, че няма да си тръгнем тъжни от залата, а напротив.

Освен, че ни разсмиват, такива постановки имат и поучителен характер. А именно те ни показват колко дребнави можем да бъдем понякога и в какви ситуации сами можем да се поставим.

Също така такъв тип спектакъл осмива и байганьовския маниер.

Снимка: театър „Сълза и смях“

В интервю пред „Bulgaria on air” тримата актьори споделят:

„Събрахме се, родихме идея, но се оказа, че сами не можем да я реализираме“, казва Асен Кукушев в „Денят ON AIR“.

Той разкрива пред зрителите, че в различните населени места хората се смеят на различни моменти от представлението.

Дули Дулев обобщава своето мнение за пиесата:

„Представлението ни успява да забавлява. Успяваме да обхванем по-голям брой възрастови групи. Не е тежка драматургия, просто е нова комедия. Хората се смеят на най-неочакваните от нас места“.

Захари Танев споделя, че първоначално зрителите са предубедени към актьорите, но впоследствие си тръгват доволни. Но той е на мнение, че хората искат да гледат неща, адаптирани за нашата действителност.

Тримата признават, че се гордеят с това успешно представление. Повод за гордост е, че залагат изцяло на собствени текстове, режисура и изпълнение.

И твърдението на Танев можем да приемем за напълно правилно, защото всяка нация има различен манталитет. И по-често поставяни трябва да бъдат постановките по български автори, защото те се ползват с по-голям интерес от аудиторията.
И ако има „Капаро за трима“, то със сигурност трябва да се подготвите и да се смеете като за трима. Денят е сряда- 14 юни 2017г. Часът е 19.00. Мястото е „Сълза и смях“.

Снимка: театър „Сълза и смях“

Автор: Ангелина Грозева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
"Нощ на литературата"
Ивана Хиткова"Нощ на литературата" - шесто поредно издание08.05.2017

Още от Под Моста

Димитър РахталиевАнимациите, които създадоха едно поколениеКино