Mainstream: танц за инерцията на живота и неуловимото, истинско „аз”

На 12 октомври от 19:30 в Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” можете да посетите танцовия спектакъл Mainstream по концепция и хореография на Марион Дърова.

Mainstream

Mainstream се занимава с трудно уловимото обсебване на човека от инерцията. Ние сме изначално изгубени във водовъртежа и пяната на постоянно явяващото се безсмислие. Къде е нашата истинска и неподменена същност? Понякога тя се появява за миг и изчезва…

Спектакълът е част от серията „Дебюти на границата” на Червената къща, която представя нови и изненадващи проекти, които тестват границите на отделните жанрове и трудно намират място в обичайните културни пространства. „Дебюти на границата“ съществува от 2005 г. Вече над сто автори и изпълнители са представяли своите творби в рамките на поредицата. Сред тях са имена от съвременното изкуство като Галина Борисова, Ида Даниел, Иво Димчев, Вили Прагер и Ива Свещарова, Неда Соколовска, Красен Кръстев и формации като театър „Реплика“ и „36 маймуни“.

Спектакълът Mainstream е осъществен като част от платформата „Тризависим“ с помощта на Гилдията за съвременни изпълнителски изкуства към САБ и Фондация А25.

Цената на билетите е 12 и 10 лв.

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to