Малка къща, голямо пътешествие

Преди две години Гилъм и Джена завършват колеж и попадат в кръговрат от високи наеми, стаи, пълни с ненужни вещи, неизплатени заеми и оковаващи професии. Веднага си задават въпроса така ли искат да изглежда животът им. Гилъм е запален по фотографията, а Джена обожава да пише, но с 8-часов работен ден и безкрайни сметки за плащане виждат как мечтите им умират пред очите.

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-3

В този момент решението идва само – малка къщичка на колела. Идеята веднага грабва младата двойка, която си поставя три цели: да построят малка къща, да пътуват една година из Северна Америка, да създадат портфолио за пътешествието, посветено на алтернативните начини на живот.

Нито един от двамата никога не е строил нищо, но не се отказват от шанса да изживеят мечтите си. Така двамата се учат в движение и преосмислят изцяло разбиранията си за дом. Нищо, което си заслужава, не се получава лесно. Но Гилъм и Джена работят усилено, за да изградят новата си къща. След шест месеца на пътя и над 10 000 мили из Северна Америка те обикват живота повече от всякога.

По време на невероятното си пътешествие Гилъм и Джена срещат най-различни хора, които пътуват със същата цел – да променят начина си на живот. Някои също имат малки къщи, а други къщи на дървета, юрти, къщи-лодки и други чудати постройки. Двойката дори създава свой уебсайт (tinyhousegiantjourney.com), в който подробно описва приключенията си, качва снимки и указания как се строи подобна къщичка. И доказват, че животът е нещо много повече от досадни задължения. 🙂

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-1

Вижте още: Фотография post-mortem

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-5

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-6

Вижте още: Невидимият град

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-7

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-8

Вижте още: Пътешествие до Турция

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-11 (1)

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-12

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-13

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-18

Още наши пътеписи, от всички краища на света – Европа, Африка, Азия – четете Тук!

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-24

tiny-house-giant-journey-mobile-home-jenna-guillame-22

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to