Мюзикълът „La La Land” обра наградите „Изборът на критиците”

12.12.2016

Музикалният филм „La La Land” на режисьора Деймиън Шазел беше удостоен с наградата „Изборът на критиците” за най-добра лента за 2016, както и с още 7 приза. Филмът, в който се разказва за любовна история между актриса и музикант в Лос Анджелис, спечели награди за най-добър оригинален сюжет, монтаж и операторско майсторство.

Двадесет и втората церемония по връчването на наградите се състоя в Санта Моника, Калифорния.

За най-добър актьор бе определен Кейси Афлек за ролята му във филма „Манчестър до морето” на Кенет Лонерган. А наградата за най-добра роля отиде при актрисата Натали Портман за превъплъщението й във филма „Джаки” на чилийския режисьор Пабло Лараин, разказващ за живота на Жаклин Кенеди.

Призове за поддържащи роли бяха връчени на американеца Махершала Али за филма „Лунна светлина” и на Вайола Дейвис за драмата „Огради”.

Deadpool” спечели отличието за комедия, а Евън Рейчъл Ууд грабна награда за ролята си в сериала  “West world”. “Sillicon Valley” и “Game of Thrones” бяха наградени  съответно за комедиен и драматичен сериал.

Наградите „Изборът на критиците” се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, която обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада. Наградите се смятат за първите предвестници на Оскарите.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„Златна“ вечер на „Златните глобуси“ за „Ла Ла Ленд“09.01.2017

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика