Мюзикълът „La La Land” обра наградите „Изборът на критиците”

Музикалният филм „La La Land” на режисьора Деймиън Шазел беше удостоен с наградата „Изборът на критиците” за най-добра лента за 2016, както и с още 7 приза. Филмът, в който се разказва за любовна история между актриса и музикант в Лос Анджелис, спечели награди за най-добър оригинален сюжет, монтаж и операторско майсторство.

Двадесет и втората церемония по връчването на наградите се състоя в Санта Моника, Калифорния.

За най-добър актьор бе определен Кейси Афлек за ролята му във филма „Манчестър до морето” на Кенет Лонерган. А наградата за най-добра роля отиде при актрисата Натали Портман за превъплъщението й във филма „Джаки” на чилийския режисьор Пабло Лараин, разказващ за живота на Жаклин Кенеди.

Призове за поддържащи роли бяха връчени на американеца Махершала Али за филма „Лунна светлина” и на Вайола Дейвис за драмата „Огради”.

Deadpool” спечели отличието за комедия, а Евън Рейчъл Ууд грабна награда за ролята си в сериала  “West world”. “Sillicon Valley” и “Game of Thrones” бяха наградени  съответно за комедиен и драматичен сериал.

Наградите „Изборът на критиците” се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, която обединява 250 професионалисти от САЩ и Канада. Наградите се смятат за първите предвестници на Оскарите.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to