Образование

Над 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела“

30.09.2022

Над 200 деца и младежи се възползваха от възможността да получат безплатен урок по музикален инструмент като част от проекта „Rockschool на колела“. Уроците се проведоха през летните месеци в най-популярните публични пространства на градовете Самоков, Ботевград, Перник, Кюстендил, Елин Пелин, Дупница и Чепеларе

„Rockschool на колела“ е проект на фондация „Музика за България“ и най-голямата музикална школа в България Rockschool, а целта му е да адресира културната изолация и липсата на музикално обучение в по-малките градове. Екипът от квалифицирани преподаватели пътува до всяко едно от населените места, за да обучи напълно безплатно и да предаде любовта си към музиката на всички желаещи. Така децата и младежите се докосват до различни инструменти и се провокира тяхното любопитство към музиката, но и към културата и себеизразяването чрез изкуство.

Уроците, които преподавателите по проекта организираха по места, бяха по китара, цигулка, пиано и ударни инструменти, а интересът към тях беше не само от децата, но и от по-големите им придружители. Това може само да ни радва, защото музиката е универсален език за общуване, независимо от възраст, пол, национална принадлежност.

Фондация „Музика за България“ реализира проекти в обществена полза, а мисията й е да развива музикалното образование и култура и да предоставя иновативни възможности на всеки, който желае да се занимава с музика. Сред най-значимите инициативи на организацията са:

  • „Виждам чрез музика“ – програма за адаптирано музикално образование на незрящи деца и младежи
  • „Музикален акселератор“ – програма за развитие и подкрепа на млади български музиканти
  • „Музикално обучение за украинските деца“ – безплатни музикални уроци за деца бежанци

Проектът „Rockschool на колела“ се осъществи с финансовата подкрепа на VIVACOM Fund, на които сме безкрайно благодарни, че отново повярваха в мисията на фондация „Музика за България“. 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър Панайотов7 образователни приложения за вдъхновение на всеки ученик07.03.2022

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE