колаж сериали 2021
Кино

Новите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледаме

01.11.2021

Докато чакаме следващ сезон на любим сериал, винаги можем да разнообразим с нещо ново. А ако сте в търсене на заглавие от малкия екран, но не желаете да се обвързвате с дълги часове гледане на редица сезони, няколко продукции от последните месеци на 2021 г. може да се окажат подходящият избор. Ето някои от най-обсъжданите сериали тази есен – тези, които вече са налични, и онези, които предстоят до края на годината.

Какво излезе до момента

“Scenes Of A Marriage”

В продължение на месец Оскар Айзък и Джесика Частейн разтърсваха зрителите с играта си като съпружеска двойка в римейка на едноименния минисериал от 1973 г. на Ингмар Бергман. Със сюжет, пренесен в съвременна Америка, техните Мира и Джонатан преминават през любов, омраза и всички останали нюанси между тези чувства в рамките на пет епизода, режисирани от Хагай Леви. Интимната драма оправдава очакванията за многопластовост и чудесна химия между екранното дуо, за каквато се заговори още при онзи вайръл момент от тазгодишния червен килим във Венеция.

“Maid”

Сериалът на Netflix, вдъхновен от мемоарите на Стефани Ланд, получи отлични отзиви за реалистичния портрет на млада самотна майка и усилията, които ѝ се налага да полага, за да оцелява заедно с дъщеря си. След като проявява смелостта да напусне насилствения си партньор, Алекс започва борбата си за по-добро бъдеще с чистене на къщи и конфликти със социалната система. Зряло изпълнение в главната роля прави Маргарет Куоли, а като нейна екранна майка се включва и истинската ѝ – Анди Макдауъл.

“Dopesick”

Алчността на една фармацевтична компания води до вълна от пристрастяване у потребителите на ново хапче. Може и да звучи като мрачен сюжет, поставен в бъдещето, но е действителната история на кризата с опиати в САЩ, предизвикана от корпоративна алчност. Сериалът на Hulu започна в средата на октомври с участието на Майкъл Кийтън, който играе лекар в миньорско селище, Росарио Доусън в ролята на федерален агент и др., а режисьор е Бари Левинсън.

Какво да очакваме до края на годината

“The Shrink Next Door”

Черната комедия на Apple TV+ разказва за токсичните взаимооотношенията между психиатър и дългогодишен пациент. Осемте епизода се базират на едноименен подкаст от 2019 г., воден от журналиста Джо Носера, който разглежда случая на д-р Айзък Хершкопф и Мартин Марковиц – в ролите съответно Пол Ръд и Уил Феръл. Когато собственикът на текстилна компания започва терапия, за да работи върху самочувствието си, психиатърът започва да злоупотребява, обсебвайки личния и професионалния му живот.

Премиера: 12 ноември

“Mayor of Kingstown”

Криминалният трилър ни пренася в градче в щата Мичигън, където хаос и несправедливости властват по улиците. Там живее и властното семейство Маклъски – за братята Мич (Кайл Чандлър) и Майк (Джереми Ренър), чийто прекор е Кмета, настаняването на престъпници в местния затвор е въпрос на бизнес и благодарение на него на практика управляват града. Сериалът на Тейлър Шеридан и Хю Дилън (създатели на „Йелоустоун“), продукция на Paramount +, обещава да засегне теми като корупция, расизъм и неравенство на фона на съвременна провинциална Америка.

Премиера: 14 ноември

“The Wheel of Time”

Богатият свят на литературната фентъзи поредица „Колелото на времето“ оживява в едноименен сериал на Prime Video. Осемте епизода проследяват Розамунд Пайк в ролята на Мойрен – член на организацията Аес Седал, съставена от жени магьосници. Задачата ѝ е да спаси няколко млади мъже – един от тях е прероденият Дракон, за когото е предречено, че може да спаси или разруши света. Кой от тях е той, предстои да разберат всички, но това едва ли ще стане ясно още от първи сезон – още преди премиерата му вече е ясно, че ще има и втори.

Премиера: 19 ноември

“Hawkeye”

Още един герой на Marvel получава самостоятелен сериал тази година по Disney +. Джереми Ренър се завръща в образа на Ястребово око/Клинт Бъртън, за героя в очакване на нормални празници след оттеглянето му като Отмъстител. Плановете обаче се променят заради негов мистериозен имитатор – Кейт Бишъп (Хейли Стенфийлд), която впоследствие приема ролята му на супергерой, превръщайки се в новото Ястребово око. Преди това обаче двамата трябва да надвият врагове от миналото, а Клинт да се върне навреме при семейството си за Коледа.

Премиера: 24 ноември

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналото10.05.2021

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование