Кино

Новият български филм „Екшън“ тръгва от 31-ви януари по кината

29.01.2020

На 29-и януари е неговата гала премиера в Cinema City – Mall Paradise

„Екшън“ проследява историята на три хлапета с една обща мечта – да създадат най-великия филм от любимата им екшън поредица. Съдбата се намесва в живота им, когато при пътен инцидент те унищожават кола, пълна с наркотици и трябва спешно да намерят огромна сума пари, за да се издължат на мафиотите, чиято е стоката. Тримата извършват немислимо престъпление – отвличат лентата на холивудски филм, който се снима у нас, за да поискат откуп от продуцентите. В последвалата серия от трагикомични ситуации, момчетата успяват да се забъркат в толкова големи неприятности, че българската, руската, еврейската и японската мафия са по петите им.

Новата лента е първият самостоятелен филм на сценариста Тео Чепилов, работил по сериалите „Под прикритие“, „Стъклен дом“  и „Домашен арест“, и e режисьорският дебют на Радослав Илиев. По визията му е работил операторът Борислав Пенчев, който е в камера департамента на сериали като „Prison Break“, „Supernatural“, „Arrow“, „Legends of Tomorrow“, „Once Upon a Time“, „Minority Report“ и „The Flash“.

„Екшън“ се отличава със сериозен чуждестранен екип от актьори, които ще присъстват на гала премиерата на 29-ти януари в Cinema City – Mall Paradise. От Канада ще пристигне един от главните актьори в продукцията – Юта Такенака. Заедно с него по червения килим ще преминат и чуждестранните актьори Джонас Толкингтън (Америка), Тери Рандъл (Англия), Реймънд Стийрс (Америка), Азуса Йонеока (Япония) и др.

В образа на главните герои Крис, Тони и Дани влизат младите актьори Петър Петров – Перо, Пламен Димов и Милко Йовчев. За тримата това е първа главна роля в киното. Запомнящи се персонажи в историята са дуото Чоко и Боко, изиграни от Теодор Папазов и Цветомир Ангелов – Цуки. В „Екшън“ ще видите още Александър Койнов, Дий Юн, Юлиан Малинов, Яна Маринова и други.

Филмът ще бъде представен предпремиерно в Lucky Дом на Киното, Пловдив на 28-ми януари и кино Синемакс, Благоевград на 30-и. Екшън“ тръгва официално от 31-ви януари в цялата страна.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Делиян МариновТъмната страна на театъра в „Докато Ая спеше”30.10.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от август, които трябва да слушатеМузика