Обратно към 90-те с новия албум на Christmaz & Figub Brazlevič – „Ego & Soul“

01.06.2017

„We living for the art“

Ego & Soul“ е проект на хърватския рап продуцент Figub Brazlevič и шведския рапър Christmaz, който обединява в себе си всички елементи на хип-хоп културата. Съдържащ 14 песни, албумът представя алтернативната рап сцена по напълно достъпен начин за хората, тепърва навлизащи в необятните коридори на подземния европейски хип-хоп.

Christmaz е на 24 години родом от Стокхолм. През 2015 г. се запознава с бийтмейкъра Figub Brazlevic на концерт в Берлин. Общите им възгледи за изкуството, стила и хип-хоп културата водят до бърза колаборация. Christmaz остава за няколко седмици след концерта в германската столица, където Figub живее, и не след дълго между тях се заражда идеята за цял албум. В завършения продукт вземат участие голям брой изпълнители от европейската рап сцена – BlabberMouf (Netherland), Merlin Alexander (Swiss), Teknical Development (England), и Tesla Alset (Netherland).

Цялостното звучене на проекта е изключително показателно за това колко важна е хип-хоп културата за Christmaz & Figub. Разнообразието от стилове, съчетани в албума, ни връщат 20 години назад във времето, когато имаше повече рапиране и по-малко говорене. Балансът между песните с класически бас и тези, преминаващи към джазовата гама, превръща албума в съвременна класика.

 

Чувайки началото на първия трак си казваш: „О боже! Това е албум който си заслужава да бъде прослушан целият!“ Потапяйки се в професионално направената композиция, погълнат от тежките каси и джаз звучене, минутите неусетно минават в тактуване и пригласяне по припевите. Като заключение трябва да отбележим, че тези момчета си разбират от работата. Проектът е издаден на диск и на плоча, която е в лимитирана серия от само 500 бройки. Това е другата причина, която прави „Ego & Soul“ още по-ценен албум за хората вълнуващи се от хип-хоп културата.

 

Албумът може да бъде прослушан и закупен на съответния носител от следните места:

Bandcamp @ https://goo.gl/a4nqLb

Vinyl @ https://goo.gl/FFacsf

iTunes @ https://goo.gl/LUJMyI

Аmazon @ http://amzn.to/2dRQP5V

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор: Константин Николов

Save

Save

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница ДимитроваHAIM: Три сестри между три музикални десетилетия25.07.2017

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE