Образование

Онлайн тестове – образование през свободното време за малки и пораснали деца

02.08.2019

Често се чудим с какво да запълним някоя и друга свободна минута между часовете, по пътя към училище или работа или в обедната почивка. Ето че съществуват онлайн платформи, които по забавен начин дават знания, създават приятелства и ви свързват с нови хора.

Дълго време възприемахме тестовете единствено като способ за изпитване. Днес обаче ги правим постоянно под различни форми в интернет, а някои са наистина чудесен метод не само за проверка на знанията, но и за обогатяване на общата култура. Следват няколко предложения за образователни платформи, подходящи както за ученици, така и за всички любители на дигиталното образование:

Книговище

Нека този път започнем с българската следа в онлайн пространството. Проектът Книговище заслужено добива все по-голяма популярност. Интерактивна, цветна и забавна платформа за ученици, сайтът предлага многобройни материали по литература, както и възможност учениците сами да го допълват с нови заглавия. Книгите се превръщат в приятна игра, а всеки желаещ може да изпробва знанията си, като попълни тест по избрана тема.

Уча.се

Непрекъснато споменаваме за този сайт и ще продължаваме да го правим, защото Уча.се е феномен в България. Платформата обхваща богатия училищен материал – езици, природни науки, хуманитарни дисциплини. Игри, образователни видеа и тестове за проверка на знанията са достъпни за малки и големи. А цялостният дизайн на сайта наистина ни подканва да се гмурнем в него и да научаваме нови и нови неща.

geograf.bg

Ето и един малко по-специализиран сайт – за география. Въпреки тясното си направление, платформата никак не доскучава. Напротив, многобройните тестове за различни държави, музеи и забележителности обогатяват общата култура, а и са доста по-полезен начин за запълване на времето от традиционните вече социални мрежи. Сайтът предлага тестове за всекиго – земеделие, океани, парични единици, дори и Световното по футбол са сред засегнатите теми на въпросниците.

Jefferson Lab

Да се прехвърлим извън границата на България. Образователните тестове към този сайт обхващат сферата на точните науки или по-конкретно природните, математиката и технологиите. Въпросите са подходящи за ученици от първи до осми клас и макар да са съобразени с американската учебна програма, те са много полезни не само като ресурс за преговор, но и като упражнение по английски език.

4Tests

Сайтът събира на едно място подготвителни ресурси за всички по-популярни изпити – TOEFL, SAT, ACT, а също и тестове, проверяващи знанията от училище, колежа или университета. От литература до химия – платформата е удобна и много полезна за всеки, особено за желаещите да кандидатстват за университет в САЩ. Сайтът включва и няколко забавни въпросници, свързани с кино и телевизия.

EduTest

Това е австралийска платформа, помагаща на родители и ученици да упражняват заедно уменията на децата и да следят напредъка си. Подходяща е за ученици от четвърти клас нагоре. Въпреки специализираната тематика и насочеността към финални годишни изпити, тестовете не са натоварващи и попълването им не отнема много време.

Лятото е моментът за почивка, плаж и нови преживявания, но също е и точното време да преговорите какво сте научили и какво помните от ученическите си години. А ако имате деца, още по-добре – възползвайте се от богатството на съвременното дигитално общество с образователна цел. Ще видите, че и вас ще ви грабнат интересните и колоритни тестове.

Дискусии за образование и информационни материали можете да откриете тук: Образование 4.0

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия Найденова4 страхотни български сайта за образование21.09.2018

Още от Под Моста

Калоян ГуглевВечните театрални постановки, които не омръзват на публикатаТеатър