Образование

Онлайн тестове – образование през свободното време за малки и пораснали деца

02.08.2019

Често се чудим с какво да запълним някоя и друга свободна минута между часовете, по пътя към училище или работа или в обедната почивка. Ето че съществуват онлайн платформи, които по забавен начин дават знания, създават приятелства и ви свързват с нови хора.

Дълго време възприемахме тестовете единствено като способ за изпитване. Днес обаче ги правим постоянно под различни форми в интернет, а някои са наистина чудесен метод не само за проверка на знанията, но и за обогатяване на общата култура. Следват няколко предложения за образователни платформи, подходящи както за ученици, така и за всички любители на дигиталното образование:

Книговище

Нека този път започнем с българската следа в онлайн пространството. Проектът Книговище заслужено добива все по-голяма популярност. Интерактивна, цветна и забавна платформа за ученици, сайтът предлага многобройни материали по литература, както и възможност учениците сами да го допълват с нови заглавия. Книгите се превръщат в приятна игра, а всеки желаещ може да изпробва знанията си, като попълни тест по избрана тема.

Уча.се

Непрекъснато споменаваме за този сайт и ще продължаваме да го правим, защото Уча.се е феномен в България. Платформата обхваща богатия училищен материал – езици, природни науки, хуманитарни дисциплини. Игри, образователни видеа и тестове за проверка на знанията са достъпни за малки и големи. А цялостният дизайн на сайта наистина ни подканва да се гмурнем в него и да научаваме нови и нови неща.

geograf.bg

Ето и един малко по-специализиран сайт – за география. Въпреки тясното си направление, платформата никак не доскучава. Напротив, многобройните тестове за различни държави, музеи и забележителности обогатяват общата култура, а и са доста по-полезен начин за запълване на времето от традиционните вече социални мрежи. Сайтът предлага тестове за всекиго – земеделие, океани, парични единици, дори и Световното по футбол са сред засегнатите теми на въпросниците.

Jefferson Lab

Да се прехвърлим извън границата на България. Образователните тестове към този сайт обхващат сферата на точните науки или по-конкретно природните, математиката и технологиите. Въпросите са подходящи за ученици от първи до осми клас и макар да са съобразени с американската учебна програма, те са много полезни не само като ресурс за преговор, но и като упражнение по английски език.

4Tests

Сайтът събира на едно място подготвителни ресурси за всички по-популярни изпити – TOEFL, SAT, ACT, а също и тестове, проверяващи знанията от училище, колежа или университета. От литература до химия – платформата е удобна и много полезна за всеки, особено за желаещите да кандидатстват за университет в САЩ. Сайтът включва и няколко забавни въпросници, свързани с кино и телевизия.

EduTest

Това е австралийска платформа, помагаща на родители и ученици да упражняват заедно уменията на децата и да следят напредъка си. Подходяща е за ученици от четвърти клас нагоре. Въпреки специализираната тематика и насочеността към финални годишни изпити, тестовете не са натоварващи и попълването им не отнема много време.

Лятото е моментът за почивка, плаж и нови преживявания, но също е и точното време да преговорите какво сте научили и какво помните от ученическите си години. А ако имате деца, още по-добре – възползвайте се от богатството на съвременното дигитално общество с образователна цел. Ще видите, че и вас ще ви грабнат интересните и колоритни тестове.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария ПоповаПътуване до Айфеловата кула с VR22.01.2020

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование