LIFE

„Операция „Жълти стотинки“ събира средства за олимпийските отбори по природни науки

03.09.2019

Днес официално беше открито деветото издание на инициативата на VIVACOM – „Операция „Жълти стотинки“, която събира средства за различни каузи. Тазгодишната мисия е да бъдат финансирани българските олимпийски отбори по природни науки. „Под Моста“ е сред медийните партньори на кампанията.

Тази година събраните средствата ще бъдат дарени на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН). Те ще се използват за подготовката и участието на младите български олимпийци от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика и химия в международни и балкански състезания. С парите Сдружението ще организира обучения, лабораторни занимания, специализирана подготовка по съответните научни дисциплини, ще осигури необходимите лектори и  разработване на задачи – всичко, което е необходимо за подпомагане на доброто представяне на олимпийските надежди в природните науки.

Усилията на преподавателите и състезателите носят значителни успехи за България – те са спечелили общо 893 медала – 167 златни, 308 сребърни, 418 бронзови. Само през 2018 г. олимпийците са пропътували над 84 000 км по света, за да спечелят 72 медала и 8 почетни грамоти.

Средствата за Сдружението на олимпийските отбори по природни науки се набират в магазините на VIVACOM и в търговските обекти на партньорите, а също и чрез изпращане на SMS с текст DMS OLYMP.  VIVACOM, както и партньорските организации инвестират допълнително, като допълват набраната по време на кампанията сума.

Лицата на деветото издание на инициативата са олимпийския шампион Йордан Йовчев и журналиста Ива Дойчинова. 600 000 лв. бяха събрани по време на осемте издания на Операция „Жълти стотинки“ от 2010 г. насам. С тях бяха подкрепени 4 значими социални каузи: създаване на център за деца с дислексия и аутизъм, фондация „Надежда за малките“, Дом „Възможност“ на фондация „Социална промяна и включване“, фондация “I can too” в полза на „Център за Надежда“ за деца с множествени увреждания.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия ИлиеваКултура под карантина с Ипси, Биби и Поли15.04.2020

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика