Осем съвременни художници с лятна експозиция в Галерия 10

Галерия 10 представя лятна експозиция от 8 съвременни български художници – Филип Попов, Дафина Моллова, Стели Грънчаров, Велизар Стефанов, Иво Дунчев, Тихомир Тодоров, Гергана Димитрова, Чавдар Вълов. Откриването е на 13 юли от 18:30, а експозицията ще продължи до 31 август.

Осем утвърдени имена от нашето съвремие, обединени от убеждението за свобода на изявата, необременена от принадлежност, зависимост, обвързаност. Изкуство създадено да диша, да пулсира, да общува с публиката. Творби, създадени да интригуват, привличат, да не оставят равнодушни. Ще попаднете в свят, съдържащ както визуализираната решетка на идейната менталност, така и ефирната романтика на съвременната импресия. Декоративизмът като символика, родена от светлина и като временен препрочит на вече отминалото модерно мислене. Експресивни, цветни еуфории в категорична гама, разчитащи на мощното присъствие на шпаклата и деликатни разкази за природата, вплитащи много личен поетизъм. Този букет от летни присъствия в пространството на Галерия 10 е изложба в състояние да предизвика и задържи интереса на търсещата събитие публика.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to