Първата арт карта на София е вече факт

Културните събития в столицата ни не са никак малко. Къде, какви и кога са обаче невинаги ни е ясно. И често ги изпускаме точно поради липсата на ориентир. Именно това е една от причините за създаването на Sofia Аrt Мap.

Картата е инициатива на независимото пространство за съвременно изкуство Swimming Pool. Проектът е движен от желанието да представя „пълна с въображение, растяща, разностранна, енергична културна сцена“.  Sofia Art Map ще селектира публични институции, галерии, арт магазини и независими проекти.

Първото издание има за цел да постави основите на Sofia Art Map.
На този етап информация за текущи изложби и работно време ще трябва да се търси директно при локациите.

Снимка: http://www.sofiaartmap.com/

Картата  има хартиен и онлайн  вариант и се разпространява безплатно. Тя може да  бъде намерена при включените локации, също така в някои заведения и кафета.

Проектът цели да направи София по-достъпна за хората от чужди култури. Създателите  се надяват след първия брой,  картата да се превърне в периодично издание, включващо актуални изложби и колаборативни проекти и инициативи в столицата.

Sofia Art Map бе представена на 17 май с откриване на изложбата на Мартин Пенев „Обект на безпокойство“. Изложението може да бъде видяно до 24 юни  на територията на Swimming Pool.

Автор: Ралица Братанова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2018 г. през програмата ще минат 14 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to