Първата арт карта на София е вече факт

18.05.2018

Културните събития в столицата ни не са никак малко. Къде, какви и кога са обаче невинаги ни е ясно. И често ги изпускаме точно поради липсата на ориентир. Именно това е една от причините за създаването на Sofia Аrt Мap.

Картата е инициатива на независимото пространство за съвременно изкуство Swimming Pool. Проектът е движен от желанието да представя „пълна с въображение, растяща, разностранна, енергична културна сцена“.  Sofia Art Map ще селектира публични институции, галерии, арт магазини и независими проекти.

Първото издание има за цел да постави основите на Sofia Art Map.
На този етап информация за текущи изложби и работно време ще трябва да се търси директно при локациите.

Снимка: http://www.sofiaartmap.com/

Картата  има хартиен и онлайн  вариант и се разпространява безплатно. Тя може да  бъде намерена при включените локации, също така в някои заведения и кафета.

Проектът цели да направи София по-достъпна за хората от чужди култури. Създателите  се надяват след първия брой,  картата да се превърне в периодично издание, включващо актуални изложби и колаборативни проекти и инициативи в столицата.

Sofia Art Map бе представена на 17 май с откриване на изложбата на Мартин Пенев „Обект на безпокойство“. Изложението може да бъде видяно до 24 юни  на територията на Swimming Pool.

Автор: Ралица Братанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„квАРТал фестивал“ 2017 се завръща през септември!31.07.2017

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование