Първата арт карта на София е вече факт

18.05.2018

Културните събития в столицата ни не са никак малко. Къде, какви и кога са обаче невинаги ни е ясно. И често ги изпускаме точно поради липсата на ориентир. Именно това е една от причините за създаването на Sofia Аrt Мap.

Картата е инициатива на независимото пространство за съвременно изкуство Swimming Pool. Проектът е движен от желанието да представя „пълна с въображение, растяща, разностранна, енергична културна сцена“.  Sofia Art Map ще селектира публични институции, галерии, арт магазини и независими проекти.

Първото издание има за цел да постави основите на Sofia Art Map.
На този етап информация за текущи изложби и работно време ще трябва да се търси директно при локациите.

Снимка: http://www.sofiaartmap.com/

Картата  има хартиен и онлайн  вариант и се разпространява безплатно. Тя може да  бъде намерена при включените локации, също така в някои заведения и кафета.

Проектът цели да направи София по-достъпна за хората от чужди култури. Създателите  се надяват след първия брой,  картата да се превърне в периодично издание, включващо актуални изложби и колаборативни проекти и инициативи в столицата.

Sofia Art Map бе представена на 17 май с откриване на изложбата на Мартин Пенев „Обект на безпокойство“. Изложението може да бъде видяно до 24 юни  на територията на Swimming Pool.

Автор: Ралица Братанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста„квАРТал фестивал“ 2017 се завръща през септември!31.07.2017

Още от Под Моста

Под Моста5 места, на които да си доброволец това лятоLIFE