“Preacher” се сдобива с пилотен епизод

Страница от "Preacher"

Страница от “Preacher”

AMC са поръчали пилотния епизод на дългоочакваната комиксова адаптация “Preacher”. Сериалът се разработва от известно време от креативното дуо Сет Роугън (“Superbad”, “Neighbors”) и Еван Голдбърг (“Pineapple Express”, “Knocked Up”) след множество неуспешни опити за адаптация от страна на други телевизии, включително HBO. Ако получи зелена светлина, това ще бъде втората телевизионна поредица по комикс за AMC, след изключително успешния до момента “The Walking Dead”.

“Preacher” е завършена комиксова поредица на писателя Гарт Енис, издавана от подразделението на DC за “сериозни работи” – Vertigo. Историята се върти около тексаксия проповедник Джеси Къстър, изгубил вярата си след обладаване от свръхестествено същество, който тръгва да търси бог по света заедно с бившата си приятелка Тюлип и вампира ирландец Касиди. Поредицата е подчертано цинична и вулгарна смесица от уестърн, ноар и хорър елементи, подкрепени с голяма доза насилие и неприлични майтапи и тук-таме нотка на екзистенциализъм, което прави адаптирането ѝ пипкава и рискована работа. За щастие, AMC вече имат зад гърба си неща като “Breaking Bad”, който се оказа огромен успех, въпреки цялостния тон на сериала, който малко други телевизии биха си позволили да излъчват.

В предишни опити за адаптация за ролята е бил привлечен Джеймс Марсден (Cyclops в X-Men поредицата). Към момента няма информация кой ще бъде в актьорския състав на филма.

 

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to