Предстои шесто издание на етрополския МОГА фестивал

10.07.2016

13621822_1303892766297296_792244017_oЛятото на 2016-та година предстои да бъде запомнено с множество интересни събития, които будят интерес, не просто защото се случват извън столицата, а и защото са масово ориентирани към младите хора и тези от тях, които обичат алтернативното в изкуството. Едно от тези събития ще е Етрополският младежки фестивал, който ще се проведе на 26, 27 и 28-ми август.

Събитието, дело на ентусиазирана местна инициативна група, се провежда за шеста поредна година и с всяко следващо събитие набира все повече и повече популярност. Напук на много родни event-и, МОГА фестивал е с безплатен вход и предлага множество различни занимания и инициативи за своите посетители.

В рамките на събитието ще се проведат две концертни вечери, в които ще вземат участие емблематични за родната ъндърграунд (и не само) сцена, състави като – Oratnitza, Mлък!, Khanъ, TDK, Babyface clan, W.O.P.S, Дрънч, Drink Theatre и Toy Letters. Освен живите изпълнения, в програмата са предвидени разнообразни дейности, сред които пейтбол, турнир по баскетбол, настолни игри, работилница „Направи си сам”, народни и суинг танци, ядене на безплатна традиционна боб чорба (запазена марка!) и още много.

За любителите на литературата, ще има щанд, на който ще се предлагат родни заглавия, а в програмата са планирани и редица представяния и литературни четения с автори, част от „Походът на българската ъндърграунд литература”, сред които Явор Цанев, Димитър Цолов- Доктора, Донко Найденов и още.

13644200_1303892762963963_1709548383_nМОГА Фестивал се провежда на огромната поляна пред „паметника”, удобна също и за къмпингуване местност, намираща се непосредствено над Етрополе, от която се открива невероятна гледка към целия град и околностите.

Ако все още не знаете как да прекарате остатъка от лятото малкото, сгушено в Стара планина градче е може би най-подходящата дестинация. Етрополският МОГА фестивал е едно от събитията, подходящи за любителите на природата и хората, дарени с приключенски дух и влечение към различното в изкуството.

Очаквайте съвсем скоро интервю с организаторите!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаMood for Food Street Fest – сцена за любими изпълнители10.09.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино