Литература

Премиера на „Чучело“ от Александър Байтошев

31.01.2019

На 5 февруари 2019г. (вторник) от 18.30 часа в „Литературен клуб при Столична библиотека“ (пл. Славейков 4) ще се състои премиерата на третата стихосбирка на Александър Байтошев – „Чучело“. За книгата ще говорят Иво Рафаилов и Огнян Касабов. Редактор е Марин Бодаков.

Александър Байтошев е автор и на стихосбирките „Прах и драскотини“ (2012) и „Кучета“ (2014).

Освен поет, Александър е и художник. Роден е през 1983г. в София, където завършва Националната художествена гимназия за изящни изкуства „Илия Петров“. После печели едногодишна стипендия за обучение по изкуство и дизайн в „City of Bath College”, Великобритания. Дипломира се в специалностите „Семиотика и педагогика на изобразителното изкуство“ (СУ „Св. Климент Охридски“, 2008 г.) и „Графичен дизайн“ (Нов български университет, 2011 г.). После придобива докторска степен по методика на изобразителното изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“.

Александър Байтошев има две самостоятелни изложби и множество участия в национални и международни изложби. Публикува поезия в редица списания, сред които сп. „Пламък“, сп. „Страница“, сп. „Море“, американското списание „Drunken Boat”, „Литературен вестник“, „Liternet”, „Public Republic”, „Кръстопът“ и др. Носител е на специалната награда за поезия на „Литературен вестник“ (2012) и наградата на Академия „Liber“ за втората си книга (2015).

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария Попова15 от най-очакваните книги тази зима16.02.2022

Още от Под Моста

Боян СимеоновИзкуството да се храниш добре: Био вафлиLIFE