Литература

Премиера на „Чучело“ от Александър Байтошев

31.01.2019

На 5 февруари 2019г. (вторник) от 18.30 часа в „Литературен клуб при Столична библиотека“ (пл. Славейков 4) ще се състои премиерата на третата стихосбирка на Александър Байтошев – „Чучело“. За книгата ще говорят Иво Рафаилов и Огнян Касабов. Редактор е Марин Бодаков.

Александър Байтошев е автор и на стихосбирките „Прах и драскотини“ (2012) и „Кучета“ (2014).

Освен поет, Александър е и художник. Роден е през 1983г. в София, където завършва Националната художествена гимназия за изящни изкуства „Илия Петров“. После печели едногодишна стипендия за обучение по изкуство и дизайн в „City of Bath College”, Великобритания. Дипломира се в специалностите „Семиотика и педагогика на изобразителното изкуство“ (СУ „Св. Климент Охридски“, 2008 г.) и „Графичен дизайн“ (Нов български университет, 2011 г.). После придобива докторска степен по методика на изобразителното изкуство в СУ „Св. Климент Охридски“.

Александър Байтошев има две самостоятелни изложби и множество участия в национални и международни изложби. Публикува поезия в редица списания, сред които сп. „Пламък“, сп. „Страница“, сп. „Море“, американското списание „Drunken Boat”, „Литературен вестник“, „Liternet”, „Public Republic”, „Кръстопът“ и др. Носител е на специалната награда за поезия на „Литературен вестник“ (2012) и наградата на Академия „Liber“ за втората си книга (2015).

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Югославските войни
Калоян ГуглевЮгославските войни през погледа на изкуството24.02.2021

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE