„Радио парк фест” за втора поредна година в Южен парк

12.06.2018

Тази година „Радио парк фест” се завръща още по-пъстър от всякога. Три юнски вечери ще бъдат изпълнени с много позитивни емоции на фона на българска популярна музика. Датите са 15, 16 и 17 юни, а мястото е голямата поляна на столичния Южен парк.

Всяка вечер ще започва с диджей Мартен, който ще бъде и водещ на концертите и подгряващ публиката от 18:00. Диджей сетовете му ще бъдат съобразени с предстоящите изпълнители и жанра, в който свирят. 15 юни ще ни въвлече в дълбоките води на хип-хопа и попа, когато на сцената ще чуем DJ Rawland, познат ни от българския клубен живот, Ангел Ковачев, който ще представи миналогодишния си дебютен албум „Небесен”, поп дивата Прея с групата си Preyah live band и Bobo & The Gang.

През втория фестивален ден ще чуем Рут Колева, която спечели специалната награда на конкурса „Пролет 2018”, организиран от БНР, което ѝ осигури възможност да представи България на фестивала „Евросоник“ в Грьонинген, Холандия, както и реализация на самостоятелен концерт в Първо студио на БНР. Дългоочакваните Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени – една от най-успешните български лайв банди в състав Стоян Янкулов-Стунджи, Веселин Веселинов-Еко, Иван Лечев и Мирослав, Иванов ще зарадват публиката с авторските си парчета. Специален гост е и легендата на македонската музика виртуозният китарист Влатко Стефановски, който ще свири с Биг бенда на БНР.

Класацията на „БНР Топ 20“ в конкурса „Пролет 2018” избра Dead Man’s Hat да свирят на Радио парк феста. Българската инди рок група, която ще чуем в последния ден от фестивала, изненадва с английското си звучене на световно ниво. Първоначално амбициозната палестинка Ража свири с рокендрол банда под името Raja & The Band и отделно от нея сформира акустичен дует с виолончелистката Илияна Георгиева. По-късно двете решават да ги обединят под името Dead Man’s Hat. В остатъка от вечерта на сцената ще появят още две български групи – Saint Electrics, които през януари имаха самостоятелен концерт на фестивала в Грьонинген след като на „Пролет 2017“ спечелиха наградата на жури, слушатели и БНР, а също и JEREMY?, които ще представят втория си албум заедно с лазерно шоу.

Заповядайте на 15, 16 и 17 юни в Южен парк от 18:00 или гледайте лайвстрийма по радио Бинар. Входът ще е свободен, а на територията на парка ще има храни и напитки, щандове с български и чужди брандове.


Автор: Деница Събева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Hills of Rock
Под МостаВече е ясно - Hills of Rock се завръща през 2018 година12.07.2017

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование