Сирийска вечер с неизлъчвания досега “Половин милиграм никотин”

Sofia MENAR и Beautiful Faces of Syria представят Вечер на Сирия


На 21 януари от 17:00 в Дом на киното “Красивите лица на Сирия” организират сирийска вечер с прожекция на един неизлъчван досега филм + специална музикална програма. Събитието е част от ежегодния филмов фестивал за Близкоизточно кино МЕНАР.

“Половин милиграм никотин” разказва три преплетени истории, в които хлапе попада случайно в дома на луксозна проститутка, която с умиление си спомня за годините, когато клиентите ѝ са били заможни и са миришели на скъп парфюм. Паралелно с това влюбена двойка е изправена пред трудното решение дали платоничната им връзка да продължи: той е християнин, а тя мюсюлманка. Двамата решават скришно един от друг да се обърнат към най-уважавания духовник в града, за да им помогне да намерят своя път. А един бивш шофьор иска да сложи край на живота си, но все намира причина да отложи последния миг за по-късно.

Режисьор: Мохамад Абдул Азиз
С: Халед Таджа, Мей Скаф, Абдулфатах Мзайен, Рихам Азиз

Цена на билета: 8 лв. / 6лв. за учащи и пенсионери

Под Моста

е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to