София Индипендънт Филм Фестивал се завръща по-независим от всякога

13.09.2017

От 26 октомври до 5 ноември тази година ще се проведе осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал.

Най-вълнуващият форум за независимо кино на Балканите ще направи единадесетте есенни дни по-топли и вълнуващи от всякога като покаже изключителна селекция от талантливи и дръзки филми. Най-добрите американски, български и европейски кинематографисти ще представят своята продукция, оценена високо от независимите филмови фестивали по света.

За първи път международно жури ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а журито от българска страна ще определи най-добрите късометражни и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект ще получи щедра парична награда – 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, които са предназначени за харчене в България, при започване на снимки. Наградата е осигурена от Ню Бояна на името на „Дани Лернер“, а освен това най-добрият проект в развитие ще получи реален шанс да се превърне в пълнометражен филм.

Миналогодишният победител „Прасе” на режисьора Драго Шолов вече е готов снимачно и съвсем скоро ще се срещне с българските зрители.

София като Европейска столица на спорта 2018 ще посрещне и специалната секция н фестивала – „София спорт филм фестивал” за втора поредна година. На зрителите ще бъдат представени хитови спортни заглавия от световното кино, игрални и документални, късометражни и VR филми.

По-артистичен и по-независим от всякога, София Индипендънт Филм Фестивал очаква своите почитатели в края на месец октомври. Фестивалът ще се проведе в софийските кина Дом на киното, Люмиев Лидл, Одеон, Г8 и Евро Синема.

Партньори на София Индипендънт Филм Фестивал са Столична община, като фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г., Independent Filmmakers Project , САЩ – ексклузивен партньор на фестивала, както и НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo. Фестивалът е продукция на United Production.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратките разкази на Георги Господинов се пренасят на големия екран14.02.2018

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушатеМузика