София Индипендънт Филм Фестивал се завръща по-независим от всякога

13.09.2017

От 26 октомври до 5 ноември тази година ще се проведе осмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал.

Най-вълнуващият форум за независимо кино на Балканите ще направи единадесетте есенни дни по-топли и вълнуващи от всякога като покаже изключителна селекция от талантливи и дръзки филми. Най-добрите американски, български и европейски кинематографисти ще представят своята продукция, оценена високо от независимите филмови фестивали по света.

За първи път международно жури ще раздаде награди на най-добрите филми в няколко категории, а журито от българска страна ще определи най-добрите късометражни и пълнометражни проекти в развитие.

За втора поредна година най-добрият проект ще получи щедра парична награда – 50 000 евро в услуги и 5000 евро в брой, които са предназначени за харчене в България, при започване на снимки. Наградата е осигурена от Ню Бояна на името на „Дани Лернер“, а освен това най-добрият проект в развитие ще получи реален шанс да се превърне в пълнометражен филм.

Миналогодишният победител „Прасе” на режисьора Драго Шолов вече е готов снимачно и съвсем скоро ще се срещне с българските зрители.

София като Европейска столица на спорта 2018 ще посрещне и специалната секция н фестивала – „София спорт филм фестивал” за втора поредна година. На зрителите ще бъдат представени хитови спортни заглавия от световното кино, игрални и документални, късометражни и VR филми.

По-артистичен и по-независим от всякога, София Индипендънт Филм Фестивал очаква своите почитатели в края на месец октомври. Фестивалът ще се проведе в софийските кина Дом на киното, Люмиев Лидл, Одеон, Г8 и Евро Синема.

Партньори на София Индипендънт Филм Фестивал са Столична община, като фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017г., Independent Filmmakers Project , САЩ – ексклузивен партньор на фестивала, както и НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo. Фестивалът е продукция на United Production.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаКратките разкази на Георги Господинов се пренасят на големия екран14.02.2018

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаРей Бредбъри – вълшебникът с магическо пероЛитература