Спектакъл, съчетаващ танц, музика и филм в театър „Азарян“

16.04.2018

birds sing a pretty song” („птици пеят красива песен”) идва в НДК благодарение на Ðerida Dance Center

На 22 април от 19:30 часа, в Театър Азарян, зрителите ще могат да изживят спектакъла „birds sing a pretty song” („птици пеят красива песен”) – съвместна работа на хореографа Ребека Марголик и интерактивния артист и композитор Макс Беркович.

В проекта участват двама танцьори и трима музиканти. Чрез танц, музика на живо, интерактивно изживяване и филм, артистите пресъздават един свят на уединение, красота и хаос, където губим усещането за истинската си същност, докато търсим близост в ерата на дигиталния надзор.

Мултидисциплинарният спектакъл, проследява двама танцьори, борещи се да възстановят чувството си за реалност и близост, поставени в един социален свят с увеличаващ се надзор. Тримата музиканти играят ролята на наблюдавщи, като създават тунел и безконечна звукова среда, която влияе върху движенията на танцьорите. Пърформансът безпроблемно смесва различни форми на изкуството в кохерентно и интуитивно преживяване. „Птици пеят красива песен” в свързан, ангажиращ и провокиращ мисълта абстрактен коментар на съвременния свят и една дистопия.

В основата си спектакълът е създаден в рамките на едногодишното партньорство на артистите с Лаборатория за еврейска култура (LABA) на 14-та улица в Ню Йорк през 2016 г. В момента той прави своето международно турне и ще бъде представен в София, Йерусалим и Сан Диего. Ребека Марголик е артистичен директор на „Ребека Марголик Проджектс”, спонсориран от Fracture Atlas.

Танцовата компания на Ребека Мърголик гостува по покана на Derida Dance Center и се реализира в партньорство с театър „Азарян“ към Национален Дворец на културата. Проектът се подкрепя от Канадския съвет на изкуствата (Canada Council for Arts) , Столична община, American Dance Abroad, LABA- a laboratory for Jewish culture.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаDimitri Vegas & Like Mike с грандиозно шоу у нас03.03.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование