„Споделете музиката в двореца Врана“ с участието на Софийската филхармония

09.07.2018
Заедно в час

Царският дворец във Врана организира музикално пътешествие за няколко дни. Датите са от 11 до 15 юли, а всеки един от дните  е обгърнат в различна музикална тематика. Все още има налични билети, които може да запазете от сайта на Eventim. Тук ще представим програмата на концерта по дни.

11.07.- James Bond 007

Помните ли Бонд? Джеймс Бонд. Той е решил да ни посети, благодарение на едни от най-добрите ни български вокалисти – Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Боби Косатката / Der Hunds, Ягода Тренева, Живко Станев под диригенството на Найден Тодоров. Филмът James Bond 007 ще бъде пресъздаден чрез прожектори, звуци, невероятни гласове, вълшебно настроение и много усмивки, а на заден фон ще е самият дворец.

12.07.

Концертът сред зеления парк на Врана носи посланието за мир и любов, предадено от музикантите от Quatro quartet и техните приятели. Усещането за лятна нощ, изпълнена с топлина, ще бъде предадено чрез вечните творби на Чайковски и Шостакович, а именно „Руски танц“,  „Валс на куклите“, филмова музика от „Усещане за жена“ и „Списъкът на Шиндлер“.  Публиката ще се докосне и до музиката на Индия и Пакистан, благодарение на певицата Сайра Алтаф. С госта си, кларинетиста Борислав Йоцов, ще се отвори пространство и за автентична Клезмер музика. Специално място е отредено на българския фолклор, за който Кварто са поканили световноизвестения кавалджия Недялко Недялков.

13.07. – Ден за децата

 

За децата и тийнейджърите е отделен специален ден, в който да споделят с музиката емоциите си. Казва се ‚Пълнолуние“, а диригент е Павел Златаров.

14.07 – Звездната нощ

Ще свирят „Бела Воче“ и „Славяни“ –формации от Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, а вечерта е под наслов „Музика под звездите“.

15.07. – Заключителен концерт

 

И за финал… трябва да е грандиозно!  Специални гости са ни диригентът Крис МакКракен и
солистът Кристиян Райхерт – китара. В програмата са включени класически произведения като Увертюра към операта „Сицилиански вечерни“ на Джузепе Верди, Концерт за китара и оркестър“Аранхуес“ от Хоакин Родриго, – Симфония No 4 „Италианска“ от  Феликс Менделсон  и любимата Увертюра 1812 на Пьотр Ил. Чайковски. Последен танц, последен концерт в парка „Врана“, който обаче оставя прекрасното чувство, че звездите свирят някъде из небето, а във всеки момент от двореца ще се появи някоя височайша фигура.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.


Автор: Анина Сантова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Първата скреч книга като протест срещу високия ДДС на книгите28.05.2018

Още от Под Моста

Никол ПанковаВечните прераждания на “Драконът” и на варненската театрална сценаТеатър