„Споделете музиката в двореца Врана“ с участието на Софийската филхармония

09.07.2018

Царският дворец във Врана организира музикално пътешествие за няколко дни. Датите са от 11 до 15 юли, а всеки един от дните  е обгърнат в различна музикална тематика. Все още има налични билети, които може да запазете от сайта на Eventim. Тук ще представим програмата на концерта по дни.

11.07.- James Bond 007

Помните ли Бонд? Джеймс Бонд. Той е решил да ни посети, благодарение на едни от най-добрите ни български вокалисти – Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Боби Косатката / Der Hunds, Ягода Тренева, Живко Станев под диригенството на Найден Тодоров. Филмът James Bond 007 ще бъде пресъздаден чрез прожектори, звуци, невероятни гласове, вълшебно настроение и много усмивки, а на заден фон ще е самият дворец.

12.07.

Концертът сред зеления парк на Врана носи посланието за мир и любов, предадено от музикантите от Quatro quartet и техните приятели. Усещането за лятна нощ, изпълнена с топлина, ще бъде предадено чрез вечните творби на Чайковски и Шостакович, а именно „Руски танц“,  „Валс на куклите“, филмова музика от „Усещане за жена“ и „Списъкът на Шиндлер“.  Публиката ще се докосне и до музиката на Индия и Пакистан, благодарение на певицата Сайра Алтаф. С госта си, кларинетиста Борислав Йоцов, ще се отвори пространство и за автентична Клезмер музика. Специално място е отредено на българския фолклор, за който Кварто са поканили световноизвестения кавалджия Недялко Недялков.

13.07. – Ден за децата

 

За децата и тийнейджърите е отделен специален ден, в който да споделят с музиката емоциите си. Казва се ‚Пълнолуние“, а диригент е Павел Златаров.

14.07 – Звездната нощ

Ще свирят „Бела Воче“ и „Славяни“ –формации от Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, а вечерта е под наслов „Музика под звездите“.

15.07. – Заключителен концерт

 

И за финал… трябва да е грандиозно!  Специални гости са ни диригентът Крис МакКракен и
солистът Кристиян Райхерт – китара. В програмата са включени класически произведения като Увертюра към операта „Сицилиански вечерни“ на Джузепе Верди, Концерт за китара и оркестър“Аранхуес“ от Хоакин Родриго, – Симфония No 4 „Италианска“ от  Феликс Менделсон  и любимата Увертюра 1812 на Пьотр Ил. Чайковски. Последен танц, последен концерт в парка „Врана“, който обаче оставя прекрасното чувство, че звездите свирят някъде из небето, а във всеки момент от двореца ще се появи някоя височайша фигура.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.


Автор: Анина Сантова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаОстава по-малко от месец до спектакъла "Lord of the Dance"19.03.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър